Jump to content

Házvezetőnők döntenek az Oscarról!

2015. 02. 24. 20:15

Egy Hollywood-i filmkritikus, Barry Norman borította ki a bilit legutóbb az Oscar-gálát illetően. Ha már többször előfordult, hogy olyan filmeket jutalmaztak, amelyeknek szerinted inkább a süllyesztőben a helyük, akkor ez valószínűleg a takarítónők ízlése miatt lehet! Hogy miért? Most elmondjuk!

Barry Norman, filmkritikus szerint gyakran valójában a takarítónők döntenek a díjak kiosztásáról. De hogy lehet ez? Minden évben egy testület szavaz az Oscar-díjak kiosztásáról, és sokan nem veszik a fáradtságot, hogy megnézzék az összes Oscar-jelölt filmet, inkább a házvezetőnőikkel, takarítókkal nézetik meg az alkotásokat, majd megkérik őket, hogy véleményezzék a filmeket.

Persze már régebb óta gyanítjuk, hogy a több mint 6000 fős testület nem minden tagja nézi meg az esélyes filmeket annak ellenére, hogy mindegyikről szavazniuk kell. A jelölésekkel kapcsolatban Norman elmondta:

- Ha valakit Oscar-díjra jelölnek, az már önmagában sikerként könyvelhető el. A díj elnyerése többnyire a szavazó testület egyéni preferenciáját és ízlésvilágát mutatja.

Ez minden esetre eléggé kiábrándító mindazok tükrében, hogy mekkora tekintéllyel bír egy Oscar-díj elnyerése. Persze gyakran tényleg remek filmeket is jutalmaznak a díjjal, de alapvetően egy túlértékelt Hollywood-i hóbortról van szó.

Hidd el Leo, nem is kell az neked annyira.

 

www.independent.co.uk

Fotó: blog.yourzoko.com