Jump to content

Búcsút mondhatsz a rosszul sikerült tetoválásoknak!

2015. 02. 17. 20:31

És nem is kell a méregdrága lézerkezelést választanod. Egy kanadai egyetemista most olyan megoldással állt elő, amivel megspórolhatjuk a fájdalmat és a rengeteg pénzt a tetoválások eltávolítása érdekében. Feltalálta a krémet, amely eltünteti a tetoválásokat!

- A lézeres eltávolítással szemben ez a módszer nem hagy nyomot, hegeket, nem okoz bőrpírt vagy hólyagosodást. – mondta 27 éves egyetemista feltaláló, Alec Falkenham. – Nem a sértetlen bőrt célozzuk, tehát az emberek nem fognak gyulladástól szenvedni, ettől a legkevésbé sem kell tartaniuk.

De hogyan is működik ez a „csodaszer”? A tetoválások készítésekor festéket juttatnak a bőr alá, amelyre immunrendszerünk azonnal válaszol, megjelennek a makrofág sejtek, amelyek felszívják a bőrbe juttatott festéket. Ezek egy része a nyirokcsomókba kerül, míg a többi sejt megtelik festékkel – ekkor válik láthatóvá a tetoválás.

Falkenham megoldása abban rejlik, hogy a krém segítségével új sejtek jönnek létre, amelyek a régi, tintával teli makrofágokat „támadják meg” újra és újra. Így szépen lassan a tetoválás elhalványodik, majd eltűnik.

Ez nem csak biztonságosabb a lézeres eljárásnál, de olcsóbb is. A krém jelenleg még kísérleti fázisban van, de úgy számolnak, hogy egy 10 cm-es tetoválást akár 1000 forintból is el lehet majd tüntetni.

www.independent.co.uk