Jump to content

7 meglepő tény a szemöldökről

2015. 01. 16. 11:18

Nem érdemes a szemöldökünket teljesen eltávolíttatni, vagy kihidrogéneztetni, nagyon fontos szerepük van ugyanis nemcsak a szemek védelmében, de az arcfelismerésben és a kommunikációban is!

Lássuk tehát, mire is jó e két, arcunkat tarkító ív!

1.- Megvédik a szemedet. Az emberi fejlődés során szinte az összes arcszőrzetünk apránként eltünedezett, csak a szemöldökök tartják magukat egyre. Jól is teszik, ugyanis nagyon fontos szerepük van: megvédik a szemünket az izzadságtól, esőtől és kosztól, hogy azok ne tudják elhomályosítani a látásunkat. A szemöldökök elterelik a homlokunkról lepergő nedvességet, így az nem egyenesen a szemünkbe folyik, hanem oldalt az arcunkra. Ezért sem érdemes többek között leborotválni a szemöldököt, hogy aztán egy tetovált ívvel helyettesítsük, hiszen így nem képes ellátni eredeti fontos feladatát.

2.- Nélkülözhetetlenek az arcfelismeréshez. Egy kutatás megállapította, hogy a szemöldökök nélkül szinte lehetetlen felismerni egy arcot. A kísérlet során arra kértek meg embereket, hogy fényképeik alapján próbáljanak felismerni hírességeket. A trükk azonban az volt, hogy előtte photoshop segítségével eltávolították a celebek szemöldökét. Így viszont az emberek a fotón szereplők 46%-át nem ismerték meg. Tényleg, vajon milyen lehet Cara Delevingne, vagy Kim Kardashian szemöldök nélkül...?

3.- Nélkülözhetetlenek a kommunikációban is. Hiszen a szemöldökünkkel is ki tudunk egy csomó mindent fejezni –szavak nélkül is. Haragszol, csodálkozol, vagy aggódsz? Fejezd ki a szemöldököddel!

4.- Egy átlagos embernek 250 szál szemöldöke van, melyek különbözhetnek egymástól vastagságban, hosszban és még szálirányban is.

5.- Akárcsak a hajunk, a szemöldökünk szőrei is rendszeresen kihullanak. Azonban amíg az utóbbiak körülbelül négyhavonta, a hajszálaink csak 3-7 évente esnek ki.

6.- És a hajunkhoz hasonlóan a szemöldökünk is megőszül, ám szerencsére csak évekkel később követik a hajszálak elszürkülését.

7.- A szemöldök formája sokat elárulhat a lelki alkatokról. Az egyenes szemöldök realista személyiséget takar, az ívesebb viszont emberközpontúbbat.

(Kép: thefashionspot.com)