Jump to content

Ha megcsalnak, ki a hibás?

2022. 12. 09. 19:00

Hallottál már olyan kapcsolatról, amelyikben sosem veszekedtek? Nos, közel sem biztos, hogy az olyan szuper. A nézeteltérések, veszekedések is erősíthetik a kapcsolatot.

Ha egy párkapcsolat válságba kerül, akkor a legtöbben egy harmadik félt létezését feltételezik. Való igaz, hogy ez bekövetkezhet, de még egy ilyen válság is lehet tanító, sőt gyógyító jellegű. Senki sem szereti, ha a magánéletében megbomlik az egyensúly, azonban ez szinte törvényszerű, hogy meg fog történni. A gyerekek születésével másra kerül a fókusz, elveszíthetik egymást a szülők. A sok munka, az anyagi nehézségek vagy akár a családon belüli nézeteltérések is vezethetnek a kapcsolat megingásához.

A nehéz helyzet azonban nem jelenti azt, hogy biztos másnál keresi az ember a kalandot, a perzselő szenvedélyt, de az élet nagy rendező. Van, hogy nem direkt keres valakit, házasságon, kapcsolaton kívül, hogy megcsalja a párját. Csupán abban az élethelyzetben találja magát, hogy jól esik valakivel beszélgetni és a szex már csak pont az i-re. Aztán az is lehet, hogy egy veszekedés tereli a pár egyik, másik, netán mindkét tagját valaki más karjaiba. De miért is ne tennék, ha otthon már kibírhatatlan a helyzet?

Egyes kapcsolatok megérettek arra, hogy véget érjenek és az a legjobb, ha elengedik egymást. Ez a legjárhatóbb és legegyszerűbb út, azonban ezt nehéz meglátni, ha épp benne topog az ember. De ez nem ilyen egyszerű. Egy gyenge pillanatban olyan lépésre szánhatja magát, vagy inkább csak a pillanat varázsa csábít, hogy megcsalásra adja a fejét.

Haragudhat magára, mert megcsalta a párját, ugyanakkor dühös lehet a társára is, mert eljutottak eddig. A megcsalással talán végérvényesen tönkre teszi a kapcsolatot, ami akár még menthető lett volna. Ugyanakkor ez a lépés térítheti észhez a feleket.

A megcsalás nem jelenti azt, hogy halálra ítélt a kapcsolat, de olyan válságra hívja fel a figyelmet, amelyet meg kell oldani, ha együtt szeretnének maradni. Mert másnál kereste a boldogságot, a megértést, a figyelmet. A megcsalás egy jel lehet, amire oda kell figyelni. A döntés lehet a megbocsátás vagy a szakítás.

Azt is fel kell ismerni, hogy a botlás egyszeri volt, vagy notórius? Ez utóbbi esetben a saját belső félelem miatt marad azzal, aki folyton más mellett keresi a testi és akár lelki örömöt is. Nem mindegyik kapcsolat érdemes a megmentésre. A megcsalás lehet a zárómomentum.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)