Jump to content

A rossz is jobb a semminél?

2021. 01. 26. 19:00

A kapcsolat nem lángolhat mindig azon a hőfokon, mint a legelső időkben, mégis szeretnénk azt megközelíteni.

Nemcsak érzelmekben szeretnénk azt újra élni, de a szexualitásban is arra a heves tűzre vágyunk, mint ami akkor volt. A közös élet átterel egy olyan síkra, amikor már nemcsak azzal kell foglalkoznunk, hogy azt az időt, amit együtt tölthetünk az minőségi legyen. A közös életünkben a hétköznapok és a hétvégék is együtt töltősök, és akkor is egymás mellett vagyunk, ha épp nyugalomra, csendre vágyunk. Megjelenthetnek a nézeteltérések, a rosszabb hangulatból adódó megingások, a mindennapi életünk problémái. A legnagyobb szerelem és egyetértés mellett sem biztos, hogy vágyunk az intimitásra. Főleg nem biztos, hogy ugyanazzal a hévvel. Van, hogy beindítja valami a fantáziánkat és alig várjuk, hogy legyen arra alkalmas pillanat, vagy egyszerűen rávenni is nehéz magunkat a fizikai megvalósítására.

Érezted már magadat úgy, hogy az agyad vitt volna az ágyba és a tested is kívánta volna az intim együttlétet, de mégsem tudtad magad arra rávenni? Ha a párod felül tud kerekedni a te korlátaidon, még akkor is két esélyes a kimenetel. Sikerülhet úgy az együttlét, hogy örülsz neki, hogy vége van, valamint valami egészen elképesztő élményt is okozhat. Mit gondolsz arról, hogy a rossz szex is szex, de legalább volt? Te is így gondolod, vagy akkor inkább nem is erőlteted egy darabig?

Az orgazmus megélése adja a kielégültség érzését, ám nemcsak attól kellemes a szex. Ha szeretjük a partnerünket, akkor is lehet jó élmény, ha nem juttat el a csúcsra. Az egymás testének nem elégséges ismerete az, amin még fejleszteni szükséges ahhoz, hogy a következőkben minden tökéletes legyen. Ellenben a rossz élmény olyan gátat vált ki a nőből, amelyet nagyon nehéz felülírni és egy újabb aktusba belebocsátkozni. Akkor inkább ne legyen szex, mintsem rossz legyen. A kellemetlen élmény azt is sugallhatja a felek számára, hogy nincs meg köztük a kémia, vagyis sosem fognak jobban illeni egymáshoz.

A nők bizonyára így élik meg, de a férfiak számára talán nincs is olyan, hogy rossz szexuális élmény. Vagyis ez csak akkor igaz, ha a nem ők okozzák a csalódást. Abban az esetben ugyanis, ha az erősebb nem tagjai nem tudnak teljesíteni, egy világ süllyed el.

A kapcsolat minősége, az élethelyzet és a körülmények is meghatározzák azt, hogy milyen intim élményeket él meg együtt két ember.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)