Jump to content

A veszekedés előnyeit használd

2019. 08. 05. 19:00

A szerelem és az az elhatározás, hogy kitartunk valaki mellett, összekötjük vele az életünk egyáltalán nem a saját terveink, gondolataink, hobbink, barátaink feladásával jár. Nem szabad, hogy így történjen.

A lángoló szerelem éget olyan hevesen, hogy szinte szétperzsel maga körül mindent, és bár jelen van a szenvedély, az érzelem, mégis kioltja saját magát. Az ilyen szerelmek hamar véget érhetnek, de a hosszú távú kapcsolat sem azt jelenti, hogy az egyik fél annyira aláveti a másiknak, hogy megszűnik saját véleménye, ötlete lenni.

Az a kapcsolat, amely hosszú távra köttetett, a kezdeti lángot felváltja egy jóval szelídebb, de biztonságot adó szeretet. Az együttélés során még a legnagyobb boldogságban élő párok is megtapasztalhatják, hogy habár egyfelé tartanak, közösek a célok, a megközelítésben, a véleményekben létezhet némi különbség. Így van ez helyén, mert ez is csak azt mutatja, hogy megmaradhatott mindenki önmaga. Az igazán jó kapcsolatokban ugyanis egyik fél sem várja el a másiktól, hogy úgy megváltozzon. Márpedig így is egymáshoz igazodnak a szerelmesek. Elnézik a másik zsörtölődéseit, berögzüléseit, és fordítva is igaz.

A kezdeti rózsaszínben tündöklő szakasz után kitisztulhat a kép. Ha még ezek után is együtt marad két ember, azt sem jelenti azt, hogy minden feszültségtől mentesen fogják az életüket együtt leélni.

Telnek-múlnak a hetek, hónapok óta egy párt alkotnak, és egyre jobban hozzászoksz a másik jelenlétéhez. Talán nem úgy rakja el a mosogatógépből az edényeket, poharakat, mint ahogy te szoktad, de legalább benne van a szándék, hogy megcsinálja. Talán kiborít, hogy felhajtva hagyja a WC ülőkét, de ez is csak nézőpont kérdése. Tudod, hogy a párod is mennyit fáradozik, hogy az állandóan lehajtott deszkát mindig felhajtsa?

Apró, mások számára jelentéktelen mozdulatok, tettek, amelyekre olykor mégis olyan kiélezve tudunk tekinteni, és még a másik fejéhez is hozzávágjuk olykor-olykor. Ismerős, nem igaz? Mégis, ha nem szöszmötölne ott melletted, nem hagyna maga után a levetett zokniját, nem horkolna esténként a közös ágyatokban, neked hiányozna a legjobban.

Mert az éremnek két oldala van. Az egyiket te látod nap, mint nap, de a másik oldalon a párod van, és hidd el, ő is átél melletted dolgokat.

A több éve tartó kapcsolatban is fontos kifejezni az egymás iránt érzett szerelmet, de a szerelmes szavak helyett sokkal inkább a közös életvezetéshez fontos információcsere váltja fel. Az együttélés során pedig nagyobb esély van a konfliktusok kialakulására, de ha mindenki komolyan gondolja, akkor ezek a veszekedések csak arra mutatnak rá, hogy min kellene közösen javítani, megbeszélni, tisztázni. A veszekedések szükségesek ahhoz, hogy jobbá válhasson a párkapcsolat. A minden összeszólalkozás, vita nélküli kapcsolat nem építő jellegű, sehová sem tartó. Ég gondoljatok arra, hogy milyen édes lehet a békülés.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com, pexels.com)