Jump to content

Hűtlenségre hajlamosan

2018. 11. 15. 19:00

A hűtlenség elítélendő a társadalmunkban. Az élet dobhat elénk olyan lehetőséget, amely miatt megingunk kapcsolatunkban és belemegyünk a megcsalásba. Abba, amit annyira elutasítottunk és bűnösnek tartottunk.

Mi tartja össze a párkapcsolatokat? A szerelem, a hűség, a szeret. Ez a három legfontosabb összetevő, de ezenkívül még annyi mindent meg lehetne említeni. A legtöbbünk számára a hűség a legfontosabb, mert a szerelem a párkapcsolatban eleve adott (ideális esetben). Egy őszinteségen és kölcsönösségen alapuló kapcsolatban elvárt igényünk, hogy a társunk hűséges legyen hozzánk. Teljesen jogos ez, azonban az érem másik oldalán saját magunk szerepelünk. Már csak az a kérdés, hogy mi mennyire köteleződtünk el a társunk mellett? Mi is azt tesszük meg, amit a párunktól elvárunk?

A hűtlenség azt mutatja, hogy nem tudunk teljes egészében kibontakozni a kapcsolatban. Annak valamelyik része nem az, ami a mi szívünk vágya is. Vagy az érzelmek nem olyan mélyek, mint lennie kellene, elbizonytalanodtunk, hogy tényleg a jó ember mellett állapodtunk-e meg, esetleg valamiben hiányt szenvedünk és máshol keressük azt.

Előbb vagy utóbb a hűtlenség felé fog terelni minket az, ha nem vállaljuk fel kapcsolati életünket. Amikor egyedül látnak és egy ismeretlen társaságban rákérdeznek, hogy kivel és hogyan élünk, és erre az első reakciónk az, hogy épp nem vagyunk kapcsolatban, vagy pedig egy kifelé táncoló kapcsolatban vagyunk benne – mindezt szemrebbenés nélkül tesszük –, a hűtlenséghez vezető úton lépdelünk. Talán éppen azért, mert valaki más felkeltette az érdeklődésünket.

Ha a kapcsolatunkban nem érezzük magunkat jól, akkor észrevehetjük magunkon annak a jelét, hogy az egyedüllétet, barátaink, más családtagjaink közelségét sokkal jobban élvezzük, mint a párunkét. Ez egy jól működő kapcsolatban is előfordulhat, hiszen mindenkinek szüksége van kis elvonulásra, baráti programokra, de ha egyre sűrűbben örülünk annak, hogy a párunk nincs velünk, annak vagy szakítás, vagy megcsalás lesz a vége.

Ideig, óráig elnyomhatjuk magunkban azt az érzést, hogy egy másik ember felkeltette az érdeklődésünket, de ha azon vesszük észre magunkat, hogy egyre sűrűbben fantáziálunk másról, akkor arra is nagyobb a lehetőség, hogy a fantáziálás alanya néhány szép szóval képes lenne hűtlenségre csábítani.

Már a kapcsolatunk elején rossz szemmel nézett arra a párunk, hogy egykori szerelmünkkel nemcsak hogy tartjuk a kapcsolatot, de még beszélgetünk, találkozunk is? Bizonyos szinten megállva valóban nincs ebben semmi ördögi, egészen addig, amíg nem azért keressük fel egykori kapcsolatunkat, mert az jó érzéssel tölt el. Talán még el is csábulhatunk felidézve a közös és szép emlékeket.

A hűtlenség lehetősége minden kapcsolatban benne rejlik. Nemcsak az egyik féltől, hanem mindkettőjüktől függ, hogy a megcsalás bekövetkezik-e vagy sem.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)