Jump to content

Amikor a férfi szerelembe esik...

2018. 01. 15. 13:39

Egyes kutatások szerint, a szerelem kialakulásának lehetősége már az első találkozásnál eldől. Ha a két fél, az első pillanattól kezdve jól érzi magát egymás társaságában, elkezd kibontakozni az a bizonyos kémia. Ez lehet a szerelem első lépcsőfoka.

Elsőre furcsán hangzik, de az illatok melyek a felekből áradnak agyunk limbikus rendszerébe jutnak, ahol azonnal kiváltanak különféle érzelmeket, rokonszenvet, vagy éppen ellenszenvet. Anélkül, hogy tudatosan irányítanánk agyunkat, tudat alatt már rég eldöntötte szervezetünk,hogy a kiszemelt fél milyen esélyekkel bír.

Gondoljunk csak vissza egy romantikus találkozóra, a kezünk izzadása, szívünk hevesebb dobogása, a belső izgalom és nyugtalanság érzése, mind 1-1 lépcsőfok a szerelem felé. A szerelem amolyan pozitív stresszként hat a belsőnkre, egészen addig, mígnem elkezd kimerülni az állandósult “lángolástól”. A szerelem komplikált és megmagyarázhatatlan folyamat, mégis egész életünkben sóvárgunk utána. Az igaz szerelem megtalálásakor a párkapcsolat akár egy életre is szólhat, éppen ezért mindig tiszteljük meg társunkat, hűségünkkel, bizalmunkkal, odafigyelésünkkel, és megbecsülésünkkel. A nők sokkal könnyebben esnek szerelembe, mint a férfiak és ezt nem félnek kimutatni.

Amikor a férfi szerelmes...

Bár a nők romantikusabb, álmodozóbb típusok, mint a férfiak, az igazán szerelmes férfitől nem áll távol a romantika. A szerelmes férfi, lelkesen készül a randevúkra, igyekszik mindig valamiféle aprósággal kedveskedni szíve választottjának. Lehet szó akár egy gyertyafényes vacsoráról, egy romantikus sétáról a naplementében, vagy csak egy kedves üzenetről, vagy éppen egy szál virágról. Azok a férfiak, akiknek nem komolyak a szándékaik, a cél érdekében nem fognak igazán romantikus dolgokat bevetni, hiszen nem gondolják komolyan a kapcsolat lehetőségét, tehát idejüket sem fogják feleslegesen vesztegetni. Ha párunk gyakran meglep minket, udvariasan, figyelmesen viselkedik, és a romantikus randevúk sem állnak távol tőle, megnyugodhatunk a szerelmét illetően.

A szerelem alapja a csók, ha nem vagy biztos benne, hogy a férfi mit érez irántad elég egy csók, hogy ezt eldöntsd. A szenvedélyes, romantikus, hosszas csók, amivel nem tudunk betelni, nem csak a filmekben létezik. A csók ugyanis a valóságban is a szerelem szimbóluma. Ha kiszemeltünk gyengéden, hosszasan és gyakran csókol, megnyugodhatunk érzelmeit illetően. A csókon túl, az ölelésből is megfejthetjük mások érzelmeit, a szerelmes férfi őszintén, hosszasan, már-már ragaszkodóan húz magához, biztosak lehetünk az érzéseiben. Gyakran egy szívből jövő ölelés, többet mond minden szónál. Érdemes megfigyelni, hogy a férfi milyen gyakran keresi az alkalmat egy ölelésre, vagy épp csak egy gyengéd érintésre.

Nem csak az együttlét, de az alvás közbeni testhelyzet is árulkodhat a férfi érzelmeiről. Ha átkarol, hozzád bújik, alvás közben is keresi a közelséged, elhiheted neki,hogy valóban szeret. Friss szerelmesek esetén gyakori az egymás karjában történő elalvás, alvás közbeni kézfogás. A szerelmes férfinek, a szerelmes nőhöz hasonlóan, a nap jelentős részében, választottján jár az esze, ilyenkor nem elég néhány óra együttlét, a nap 24 órája is kevés lenne. Ha párunk gyakran kezdeményez találkozót, keresi társaságunkat, szeret velünk lenni minden kétséget kizáróan igazán szerelmes. Számára nem elég néhány röpke óra a napból, hanem szinte állandóan veled szeretne lenni. Amennyiben párod a randi után sem siet haza, és az éjszakát követő másnap is veled szeretne lenni, ne legyenek kétségeid az érzelmeit illetően.

A férfiakról köztudott tény, hogy a szüleikhez tényleg csak azokat a nőket viszik bemutatni, akikkel komolyan gondolják a kapcsolatot. Ha meghívnak egy családi ebédre, vacsorára, nyugodj meg, érzései irányodban valósak. Azok a férfiak, akik csak futó kalandként tekintenek az aktuális párjukra, nem fognak időt fordítani arra,hogy a szüleik után, a barátaiknak is bemutassák a választottat. Amennyiben párod nem csak bemutat a barátoknak, de közös programokra is invitál velük, biztos lehetsz benne, hogy nem csak játszik veled, hanem mély érzelmeket táplál irántad.

Nőkkel ellentétben, a férfiakra kevésbé jellemző, hogy a külön töltött idő alatt telefonon, sms-ben, óránként keressék párjukat. Az a férfi, aki gyakran hívja a másikat, szimplán csak azért, mert hiányzik neki, vagy csak tudni akarja, hogy párjával minden rendben van-e, bizonyára heves érzelmeket táplál a nő felé. A sűrű telefonálás és gyakori üzenetváltás mindenképpen jó jel egy kapcsolatban, különösen, ha a férfi kezdeményezi.

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com)