Jump to content

Hajhibák, amelyeket elkövetünk

2024. 10. 09. 19:00

A frizura kérdés kardinális tud lenni, tekintve, hogy a fejünkön van, ami pedig szem előtt van. Naná, hogy nem mindegy, hogy milyen a hajunk, hiszen a megítélésen túl a saját önbizalmunkat is erősíti.

A legtöbb nő sokat tesz azért, hogy a haja rendben legyen. Ezt teheti szakember segítségével és önmaga is a megfelelő termékek és eszközök használatával. Ám még így is könnyen lehet, hogy a legjobbat akarva is félresiklik a hajápolás.

A hibát olykor a legjobb szándék övezi, máskor pedig inkább kényszerű vagy szükségszerű helyzet adja. Vannak hibák, amelyekbe nagyon könnyen belefuthatunk, ám annak megoldása annál nagyobb problémát jelenthet.

Hajvágás magunknak

Tudjuk jól, hogy olykor macerás bejutni a fodrászunkhoz, pedig nekünk szükségünk lenne valami megoldásra. Ilyenkor kerülhet a kézbe az olló és meggondolatlan cselekedetre hajt minket. Könnyen lehet, hogy olyan hibát ejtünk, amelyet vagy csak az idő, vagy csak egy hozzáértő tudja megfelelően korrigálni.

Otthoni hajfestés

Többféle ok lehet a mögött, hogy magunk festjük a hajunkat. Az egyik legáltalánosabb verzió a pénzspórolás, ám ha valami nem jól sül el, akkor a végső megoldást mégiscsak egy fodrász fogja számunkra megadni. Vagyis a pénzspórolás része sem valósul meg és akár napokig az olyan hajszínnel, károsodással kell léteznünk, amely károsítja az önérzetünket és a magabiztosságunkat is.

Még nagyobb a sikertelenségi ráta, ha sötétebb hajból szeretnénk otthon nagyon világost varázsolni. Az egy körrel biztosan nem megvalósítható és a kapott szín egyenesen ijesztő lehet.

Mindig más kellene…

…mint ami van. Mi nők mindig másra vágyunk. Az egyenes hajú göndörre, a göndör simára és sok esetben a hajhossz esetén is nehezen jutunk dűlőre.

Érdemes kipróbálni frizurákat és megtalálni a megfelelő hajhosszt, valamint azt is, hogy melyik gondozása számunkra a legkivitelezhetőbb. Olyat érdemes választani, amelyet aztán magunk is karban tudunk tartani. Ez hihetetlen előny mind megjelenésben, mind pedig a pénztárcánknak, ha nem akarunk hetente a fodrászunknál ülni.

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)