Jump to content

Boomer-körmökkel nemcsak a 20 éveseké a világ

2024. 07. 24. 19:00

Minden változik körülöttünk és teljesen magától értetődő, hogy a divat világában is jelentkezik ez a változás. Olykor azonban a régi dolgokhoz nyúlnak vissza.

A körömtrend is folyamatosan változik és az új trendekben vagy nagyon megtalálhatjuk magunkat, vagy egyáltalán nem. A francia manikűr nem véletlenül marad meg a kedveltségi listán annak ellenére, hogy divatos-e vagy sem. Az eleganciát és ápoltságot hirdető manikűr mellett most megjelent az úgynevezett babyboomer-köröm, amely ugyancsak tartósan megmaradhat a kedveltségi listán.

Baby boomerek ihlette manikűr

Talán mindenki számára ismerős a baby boomer kifejezés, amely azt a korosztályt jelöli, akik 1946-1964 között születtek. Ebben az időszakban ugyanis nagyon megemelkedett a gyerekszületések száma, tekintve, hogy a második világháború után vagyunk. A baby boomerek a millenniumi generáció szülei, a Z-k nagyszülei. Ez a körömfestési trend pedig azért kapta a boomer jelzőt, mert a második világháború után ez igen kedvelt volt. Most pedig újra divatba jött és reméljük, hogy marad, mert praktikus, szép, ízléses.

Milyen a babyboomer-köröm?

A francia manikűr is a letisztultságáról, finomságáról, visszafogottságáról híres és ebben egyezik a boomerrel, ám az előbbi esetében a használt színek egymástól élesen elhatárolódnak, míg az utóbbi esetében a két szín átmenet formájában, ombre hatást keltve jelenik meg a körmökön.

Ha igazán elegáns és nőies körmökre vágyunk, akkor nemcsak a boomer-festés az ideális választás, hanem a mandula formájú köröm. Ez a manikűrdivat amúgy is ezzel indult.

Ha szakemberre bízzuk magunkat, akkor egy hozzáértő könnyedén megvalósítja ezt a trendet, de akár otthon is megcsinálhatjuk. Ehhez használjunk áttetsző, rózsaszínes körömlakkot, majd pigmentporral és finom ecsettel dolgozzuk ki a finom átmenetet.

Látjátok, otthon is könnyedén kivitelezhető, ha van minden, ami ehhez kell.

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)