Jump to content

Bízd magad az egészséges étrendre és a mozgásra

2023. 03. 11. 19:00

A mai kor ideáljának megfelelni igyekvő nő diétára, fogyókúrára szánja magát, amely sok esetben egyenlő az önkínzással. Csodabogyók helyett kénytelenek vagyunk egészséges étrendeben és mozgásban gondolkodni.

Ami élvezetes, azt vagy büntetendő vagy káros. A féktelen lakmározást sem lehet büntetlenül sokáig űzni. Azt nemcsak a súlyunk mutatja, de az egészségi állapotunk is romolhat. ördögi kör az, ugyanis a súly cipelésével előjöhetnek nem várt betegségek és a mozgás is egyre nehezebbé válik.

A fogyás mindig is motiválta az emberiséget, de azt sokan minden nyűg és erőkifejtés nélkül szeretné elérni. Sok butaságra rávehetik magukat csak azért, hogy rövid idő alatt eredményeket lássanak és még csak izzadni és szenvedni se kelljen érte. Manapság is tele van az internet csodabogyókkal, amelyek a gyors fogyással kecsegtetnek. De nemcsak bogyók, hanem teák és egyéb más módszerekkel is el lehet érni valós, vagy csak áhított fogyást. Sokan adnak ki súlyos pénzeket „csodaszerekre” annak érdekében, hogy így szabaduljanak meg a feleslegtől.

Nemrégiben attól volt hangos a média, hogy külföldi és hazai ismert személyek is cukorbetegeknek szánt gyógyszerrel adtak le jónéhány kilót. Mindez felborzolta a kedélyeket, hiszen így olyan betegek elől vették el a gyógyszert, akiknek ténylegesen a gyógykezeléséhez szükséges szer.

Ez a téma nem újkeletű, mint ahogy az sem, hogy az emberek régóta igyekeznek furcsa praktikákkal és természetes anyagokkal megszabadulni a feleslegtől.

Gondoljunk csak a kisbabákra. Azokra, akik már az anyatejen kívül megkezdték a hozzátáplálást. Számukra speciálisan, a korukhoz igazodó gondosan válogatott alapanyagokból készülnek a bébiételek. Ha nekik jó, akkor egy diétázó, fogyni szerető felnőttnek is ideális lehet, hiszen teli van tápanyaggal, vitaminnal, rosttal. Egyértelmű, hogy egy felnőtt szervezet ennél sokkal többet igényelni, na de nem akkor, ha épp fogyni szeretne.

Aztán mi van akkor, ha megadjuk magunknak az evés élvezetét, de egy lényeges mozzanatot kihagyva: a nyelést. Vagyis az az érzet megvan, hogy eszünk, de mégsem, mert a tápanyagot nem juttatjuk be a szervezetbe. Ezt a diétát azzal magyarázták, hogy már rágás közben, az étel nyállal való keveredése lehetővé teszi, hogy a fontos tápanyagok felszívódjanak, de így a hízás elkerülhető.

Ez sokaknak tetszetős diéta lesz, amolyan kutyaharapást szőrével. Ha fogyni akarunk, akkor felejtsük el az édességeket és éppen ez okoz nehézséget. No, de nem a fagyi diétával. Ez esetben kötelező a fagyi fogyasztása, méghozzá nem is kis mértékben és persze mellette jó lehet a zöldség és a gyümölcs is.

Aztán az is egy megoldás, ha nem eszünk. Mármint néhány napig el is lehet lenni, de tovább nem. Volt idő, amikor egyes spiritualitásban jártas személyek úgy gondolták, hogy ha ténylegesen tudnak az univerzummal kapcsolódni, akkor az élethez szükséges energiát onnan is képesek lesznek kinyerni, vagyis nincs szükség az evésre, ivásra. Egy ausztrál nő igyekezett is mindezt bebizonyítani, de négy nap után le kellett állítani a kísérletét, mert már félrebeszélt, kiszáradt, vagyis a szervezete a végét járta.

Kapaszkodj! Az 1950-es években többen alkalmazták a galandféreg diétát. Ez a féreg a gazdatestben élősködve elszívja a tápanyagokat, ezért akiben ilyen élősködő él, annál súlycsökkenés tapasztalható. És persze éppen ezért lett vonzó, hiszen így lényegében nem kellett az evés élvezetéről lemondani, de emiatt a hízást is elkerülhették. Azzal azért nem igazán számoltak, hogy nemcsak a fogyás jelentkezhet, hanem olyan súlyos betegség is, mint az agyhártyagyulladás, vagy súlyos rohamok.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)