Jump to content

Ha a vásárlás nyűg, így kerüld ki a próbálást

2023. 01. 07. 19:00

Milyen általánosságban, a női nemre jellemző tulajdonságok vannak? Sértődékenyek, imádnak vásárolni és még lehetne folytatni. És ha épp nem szeretünk vásárolni?

Nap mint nap a boltban találjuk magunkat, mert pótolni szükséges a háztartás, a konyha hiányosságait. Ha egyedül élünk, ha családban, jellemzően a nőkre marad a vásárlás. Vagyis naponta járjuk a boltokat és nem feltétlenül leljük abban annyira örömünket, mint ahogyan a férfiak gondolják. Ha azonban ételt szeretnénk a család elé rakni, akkor bizony az a bevásárlással kezdődik. Élvezetesebb módja a bolti látogatásoknak, ha olyan termékek között lehetünk, amelyek megvételére áhítozunk: cipő, ruha, táska és még sorolhatnánk. Ugye, hogy mennyire női jellemző?

Csakhogy eleve nem mindenki él-hal a bevásárlóközpontokat, a különböző üzleteket járni azért, hogy egy újabb darabbal gazdagítsák a szekrényüket. Aki már a vásárláshoz is így áll, annak rosszabb már csak a ruhapróba lehet. Bemenni, levenni, felpróbálni. És akkor még szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ha pont a méretünknek megfelelő darabot vittük magunkkal a próbafülkébe. Na persze, hogy ez nincs mindig így.

Hogyan vásárolj úgy, hogy ne kelljen beállnod a próbafülkébe és sorra cserélni magadon a ruhákat?

 

Hossz

A szoknya hosszát magunk határozhatjuk meg és az ízlésünknek megfelelőt vásároljuk meg. A nadrág esetében ez már nem így van. Ha hosszú a szára, az még a jobbik eset, mert csak felhajtjuk vagy felvarrjuk. A kelleténél rövidebb szár azonban megoldhatatlan problémát jelent. A próbamentes nadrághossz mérésének az a titka, hogy hajtsd szét a nadrág szárát. A két szár találkozásának varrását tedd az álladhoz és a nadrág egyik szárát terítsd végig a kezeden. Akkor jó a nadrág hossza, ha az a csuklódon túlér, de nem túlságosan.

Bőség

A nadrág hossza az egyik kritikus pont nadrágvásárlás során. A másik pedig a derékbőség. Próbamenetesen úgy küszöbölheted ki a túl bő vagy szűk nadrágot vásárlását, hogy a nadrág derekát a hátadra teríted. Ha a derékbőség akkora, mint a vállszélességed, akkor jó a naci. Ha nem éri át, akkor szűk, ha nagyobb a vállszélességnél, akkor pedig lötyögős lesz.

 

Cipőméret

A cipővásárlás még akkor sem egyszerű, ha épp kedvünk van próbálni. Ám ha nincs, akkor talán erre a megoldásra lehet hagyatkozni. Már, ha mersz. Tedd a kiválasztott fajtájú és méretű cipőt az alkarodra. Ha a könyöködtől egészen a csuklódig ér, akkor nagy valószínűséggel nem lesz méretbeli hiba. Mielőtt így mennél cipőt venni, otthon próbáld ki a meglévő lábbelikkel ezt a módszert. Habár így megfelelő méretű cipőhöz lehet jutni, de arra nincs garancia, hogy a megvásárolt darab kényelmes is lesz.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay, Pexels)