Jump to content

Túl a divaton, avagy amivel agyon lehet ütni a megjelenést

2022. 12. 07. 19:00

Nem lehet mindenkinek megfelelni és nem is kell, de vannak olyan öltözködési hibák, amelyek mégsem azt a hatást keltik másokban, mint amit el szeretnénk érni.

Az öltözködés legfőbb célja a testünk védelme az időjárási viszontagságoktól, de nem mellékesen a divat követése, a komfortérzet növelése is szempont. Mindenki tapasztalhatta már, hogy milyen kellemes érzés, amikor a stílusunknak, egyéniségünknek megfelelő ruhába bújtunk és ettől olyan tündöklőn néztünk ki, hogy mások is szóvá tették.

Nos, ennek ellenkezőjét is el lehet érni úgy, hogy ízlésesen öltözködünk, de valami mégis elrontja az összhatást.

A szem a lélek tükre, vagyis nagyon fontos mindig, amikor másokkal találkozunk, beszélünk. Habár egymás szemébe nézünk, de azért még mást is észreveszünk. Vagyis, ha valaki talpig divatosan öltözik, de valamilyen oknál fogva a szemöldökére nem fordított nagy figyelmet és hagyta elkanászodni a szőrszálakat, az megrontja az arc szépségét, hát még a sminkét.

Ha már a sminknél tartunk: minek sminkelni, ha torzonborz a szemöldök? Elterelni akarjuk a figyelmet vagy épp felhívni arra?

Mindegy, hogy szóba elegyedünk valakivel, vagy csak futólag elhaladunk egymás mellett, az mégis feltűnik, ha valaki ízlésesen, szépen van sminkelve. Legalább ennyire feltűnő az is, ha a smink elmosódott, elkent vagy már több naposnak tűnik.

A túlságosan lenőtt festés, a zsíros haj, vagy a korpa jelenléte ugyancsak hazavágja azt a megjelenést, amelyet szép, trendi öltözködéssel el szeretnénk érni.

A legutolsó divat alapján öltözni mit sem ér, ha az összhangot és a divatot aláássa olyan allűr, mint a kopott – netalán még koszos is - cipő vagy táska. Ha már valaki figyel a trendekre és szeret aszerint öltözködni, akkor gondolja tovább azt, amit visel.

Egy új darab megvásárlása nem azt jelenti, hogy minden másnak is vadonatújnak kell lennie. Azonban, ha valamiről ordít, hogy még alig vagy egyáltalán nem viselt, akkor nem illik együtt hordani kopott, kinyúlt ruhaneművel. Amivel fel szeretnénk dobni a kinézetünket, egy másikkal teljesen meg lehet azt semmisíteni.

Sokakkal ugyan csak futólag találkozunk, de érdemes felkészülni bármilyen helyzetre. Ha úgy érezzük, hogy a kinézetünk rendben van, akkor arra is fordítsunk figyelmet, hogy legyen nálunk rágó, ha nem tudunk étkezés után fogat mosni, így egy beszélgetés csak tovább emelheti a rólunk kialakított pozitív képet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)