Jump to content

Ma ez a szép a férfiak számára

2022. 09. 11. 19:00

A kifutón mozgó, a divatszakemberek ruháit viselő, jellemzően deszka kinézetű hölgyek sokakban keltenek frusztrációt. Ha ugyanis az a női mérce, akkor a legtöbb nő „nem szép”.

Szerencsére azért ez a nézet már nem állja meg a helyét, mert ahányan vagyunk, annyifélék. A férfiak java része, ahogy mondani szokták, szereti, ha van mit fogni egy nőn. Mégis frusztráló, hogy ha nem is a csontvékony manökeneket vesszük alapul, akkor is hajtjuk a soványság ideálját. Ennek érdekében pedig többféle módon cselekedhetünk. habár kétségtelenül jót tesz a fogyáson túl az egészségünknek is, ha tudatosan odafigyelünk arra, hogy mit fogyasztunk, és beiktatjuk a rendszeres mozgást is.

Az, hogy a nők milyen ideális testet hajkurásznak és ennek érdekében tesznek meg sok mindent, nem azt jelenti, hogy ezáltal a férfiak tetszését is elnyeri. Korszaktól és egyéni ízléstől is függ, hogy ki mit lát szépnek. Mostanában a vékony (nem csontsovány, de sportosan karcsú) testalkat az ideális, tetszetős, de volt idő, amikor a teltkarcsú, dús idomokkal rendelkező nők a nőiesség mellett a termékenységet is képviselték.

Ebben a tökéletességre vágyó és azért önmagát kínzó vagy átváltoztató (szépségipari termékekkel, plasztikai beavatkozásokkal) eljárásokkal az ideálhoz közelítő világban mégis egyre nagyobb hangsúlyt kap a normál, a valósághoz leginkább közelítő ideál. Nem ritka a plus size modellek jelenléte. Ám, ha megnézzük ezeket a „husibbnak” titulált modelleket, valójában egy átlagos, itt-ott pici zsírréteggel rendelkező, de abszolút csinos és nőies hölgyekről van sző. Ők a „duci” modellek? Annak nevezik őket, de valójában hús-vér nők.

Egy új kutatás szerint a férfiak legtöbbje egyáltalán nem tartja vonzónak a lapos mellű, vagy szinte mellek nélküli hölgyeket, akiknek a combcsontjai között át lehet látni és szinte már férfias megjelenéssel bírnak. Bizonyára akad olyan férfi, aki számára ez a vonzó és az ideális, de a nagy többség szerint a dúsabb idomok azok, amelyek lázba hozzák őket. Ugyanakkor az erősebb nem tagjainak többsége kedveli, ha a hölgyek sportosabbak, vagyis izmaik feszesek és kebleik szemrevalóak. Mindig volt, van és lesz olyan is, akit nemhogy nem riaszt vissza egy hölgyön a vastag zsírréteg, hanem egyenesen azt találja kívánatosnak.

A csontsovány és a kövér hölgy kívánatossága a férfiak kis rétegére jellemző. Általánosságban elmondható, hogy a mai, se nem kövér, se nem vékony, hanem az ezek közötti testtel rendelkező nők látványa a legvonzóbb.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)