Jump to content

A csizmaszezon szabályai

2022. 01. 22. 19:00

Már javában használjuk a téli lábbeliket, de ahhoz, hogy 2022-ben is stílusosak legyünk, nem árt tudni néhány viselési szabályt.

Ha nem csak a csizma funkciója és melegsége számít, hanem szeretnéd jól és csinosan érezni magad megjelenésedben, ahhoz szükséges, hogy a téli lábbelit is megfelelően viseld. Talán kinézetre nem a legcsinosabb egy béléses, vastag csizma, de van időjárás, amely megköveteli mindezt. Amilyen jó melegek és úgy is tartják a lábaidat, talán annyira nehéznek érzed, hogy megfelelő öltözéket találd meg hozzá.

 

Vastag csizma, milyen viselet?

A kényelem mellett fontos a funkcionalitás, de a megjelenés is. Ahhoz, hogy jól érezd magad egy béléses hótaposóban, jól kell kiválasztani ahhoz a nadrágot. Ebben az esetben a legideálisabb a testhez simuló, szűk farmer, vagy pedig a leggings. Annak ellenére, hogy leáldozott a skinny farmerek kora, nem árt, ha van ilyen darabod a szekrényben, mert a hideg téli napokon, a bundás csizmához nagyon is jól jön. Hiába divat a széles szárú farmer, most mihez kezdenél azzal és a vastag csizmával?

Ha nincs vagy egyáltalán nem kedveled a skinny farmert, akkor talán van egyenes szárú darabod. Egyáltalán nem baj, ha a nadrág szára éppen a csizmáig ér. Ebben az esetben nem árt, ha hosszabb zoknit is felveszel, hogy ne fázzon a lábszárad.

Ha hosszabb a nadrág, akkor bele tudod gyűrni a csizmába, de ez némi kellemetlenséggel járhat, ha leülsz, mert mindig igazgatnod kell.

Arról már beszéltünk, hogy a cél szentesíti az eszközt. Vagyis a vastag, béléses csizma kiváló a hideg téli napokra, de kevésbé csinos megjelenésű. Legalábbis egy nagyon kecses magas sarkú cipellővel nem is lehet egy lapon említeni, de ha mégis szeretnél a lehetőségekhez mérten jól öltözöttnek tűnni, akkor arra figyelj oda, hogy a csizmád és a többi öltözékeddel harmonizáljon. Figyelj oda a kabátodra, táskádra és gondolj a sapkára, sálra is.

A hótaposók inkább a sportos jelleget képviselik, mint a kecses női lábbelit, ezért a hozzá való öltözék is lehet olyan. Ez nem azt jelenti, hogy csakis szabadidő szettel viselhető, de a könnyed szoknyákat felejtsd el. Helyettük azonban gondolkodhatsz vastag kötött vagy műbőr szoknyákban, ruhákban.

Visszatérve a szabadidő, laza ruházatra, miért is ne lehetne ez a viseleted? A béléses csizmádhoz jó párosítás lehet.  

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)