Jump to content

Fogyni szeretnél a hasadról, de nem tudsz? Ez is oka lehet!

2021. 09. 21. 19:00

Egyike vagy azoknak, akik tényleg igyekeznek mozgással és étrenddel támogatni fogyásukat, de a hasadról nem tűnik el a zsírpárna?

Annyiféle diéta és fogyókúra közül válogathatunk. Van köztük sztárok által ajánlott és kipróbált is, amely még vonzóbbá teszi, hogy kipróbáld te is. Nem csodabogyó segítségével szeretnél lefogyni, amelybe a mozgás még véletlenül sem szerepel? Egészségtudatosan igyekszel élni, amelynek alapvető részét képezi a valamilyen sport is? Akkor bizonyára meg is látszik a testeden és a súlyodon is. De mi van, ha mégsem? Mi van akkor, ha a tudatosság ellenére sem akar elfogyni a hasadról a párna?

 

D-vitamin hiánya

A D-vitamint a napfényhez kötjük. Annak előállítását maga a szervezet végzi, ám ahhoz napfényre van szükség. Nyáron ezzel nincs is gond, ha sokat tartózkodunk a szabadban, de ahogy beköszönt a hűvösebb évszak, úgy jutunk kevesebb napfényhez is. Ennek következménye pedig az, hogy tél végére már szinte teljesen kifogy testünk D-vitamin készlete.

Ez a vitamin fontos a csontjaink erősségéhez, de akár a rákos daganatok ellen is megvédhet, de a cukorbetegség elkerülésében is fontos szerepet játszhat.

Kutatások szerint

Nemcsak a fent említettek miatt fontos a megfelelő D-vitamin szint. Vizsgálatokkal bizonyították, hogy ennek a vitaminnak az alacsony szintje és a hasi zsírpárna kialakulása között kapcsolat van. A holland kísérlet során 7 ezer olyan személyt vizsgáltak, akinek volt hasi zsírpárnája. A kísérletből az derült ki, hogy minél nagyobb zsírréteggel rendelkezik valaki a hasán, annál alacsonyabb szervezetében a D-vitamin szintje.

 

D-vitamin bevitele

A testünk egészsége érdekében, de az esztétikum jegyében is érdemes odafigyelni a D-vitamin elegendő fogyasztására. Ennek a vitaminnak a hiánya vagy alacsony szintje a hasi zsírral és az elhízással is összefüggésbe hozható, ugyanakkor a 2-es típusú cukorbetegek számára is fontos.

A vizsgálatok még csak megfigyelésen alapulnak, vagyis további kutatások szükségesek, de nem érdemes elhanyagolni a D-vitamin bevitelét.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)