Jump to content

Buli és diéta? Miért ne férhetne össze?

2021. 08. 23. 19:00

Aki komolyabban vetette bele magát egy diétába, az nagy elhatározást igényel, de emellett önmegtartóztatást is. A cél leginkább a fogyás, valamint az egészség visszaállítása.

Nyáron azonban minden egy kicsit felborulhat. A nyaralás idején hajlamosabbak vagyunk elengedni magunkat. Egész évben dolgozunk, tanulunk, ne pont a nyaraláskor kelljen visszafogni magunkat. A nyár önmagában több, javarészt szabadtéri programot adhat nekünk, amely tovább nehezíti azt, ha a diétázást erre az időszakra szeretnénk beszúrni. Hogyan lehet mégis összehozni azt, hogy a diétánkat se gyalázzuk a porig, ugyanakkor a szórakozás élményét is megéljük?

 

A nyári kerti partikba vagy a nyaralásba miért ne férhetne bele némi alkoholfogyasztás? Csupán csak úgy, hogy nagyon keveset fogyasszunk akkor, ha épp diéta van folyamatban. Ha elcsábulunk, az sem őrületes baj, de a mértékre ügyeljünk, mint ahogy arra is, hogy ne tartozzon ez a mindennapokhoz. Sokkal inkább hűsítőkre vágyunk a nyári melegben, ezért a limonádé, a jegestea, a citrommal dúsított víz lehet a hűsítőnk és még inkább beleillik a diétába, ha azt cukor nélkül, cukorhelyettesítővel édesítjük.

Mindegy, hogy egy bulira kaptunk meghívást, vagy egy fesztivált látogatunk meg, arra ügyeljünk, hogy valamit együnk otthon. Amennyiben diéta van érvényben, úgy az étkezés is ennek megfelelő, így már nem éhesen érkezünk és ezzel az is elkerülhetővé válik, hogy az első étel, amit találunk, arra rávessük magunkat. Ha kellően tele van a hasunk, nem érzünk akkora késztetést arra, hogy mindenféle nasiból összecsipegessünk. De még csak a nassolás sem gond, ha a kínálat között vannak magvak, gyümölcsök. Az is nagyon jó megoldás lehet, hogy bárhová megyünk, viszünk magunkkal natúr magvakat, amelyek csillapítják az éhséget, megemelik a vércukorszintet.

 

A nyári sütögetésekhez dukál a kenyér, de diétába nem fér bele a fehér kenyér fogyasztása. Lehetséges, hogy a házigazda ügyel arra, hogy teljes kiőrlésű péksütemények is legyenek, de ha ez nincs így, és mi nagyon felkészülten érkezünk, akkor lehetőség szerint odacsomagolunk néhány szeletet a teljes kiőrlésű kenyérből.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)