Jump to content

40 felett újragondolást kíván a smink és a bőrápolás

2021. 06. 16. 19:00

Életünk során sok minden változik. Kapcsolatot létesítünk, családot alapítunk, munkába állunk, akár többször költözhetünk (akár külföldre is) és bármi alakíthatja az életünket.

Nemcsak az életünk, de a testünk is változik a korral. Az idő múlását nemcsak az évek száma mutatja, hanem a testünk és bőrünk állapota is. Valamint egészen más felfogást képviselünk negyven felett, mint húsz évesen. Az élet teljesen természetes folyamata az öregedés, és annak elfogadása az egyik legjobb megoldás, de persze nem azt jelenti, hogy leadunk az igényességünkből, de máshogy kezdünk a szépségre tekinteni. Nemcsak öltözködésben, de a bőrápolásban és sminkelésben is más hozzáállást követel meg negyven felett.

 

Hajszín és frizura

A fiatal lányok legtöbbje ragaszkodik hosszú hajához. Jól is van ez így, azonban van az a kor, amikor a hosszú haj már inkább hátrányt, mint előnyt jelent. Az ősz hajszálak megjelenésével a hosszú haj még öregíthet is rajtunk, így érdemes elgondolkodni a rövidebb fazonra váltáson. A frizura tehát nagyon fontos, de a színekkel is lehet játszani. A sötét szín öregít, ez tény, de hirtelen szőkére sem kell váltani a fiatalítás érdekében. Nagyon sokféle színből lehet választani, ami a személyiségünkhöz illő, de a fiatalítást is segíti.

Smink, csak óvatosan

Egyáltalán nem kell lemondani sminktermékek használatáról, azonban negyven felett már ésszel kell bánni a kenceficékkel azért, hogy ne nevetségesek, hanem szépek legyünk. Az az igazság, hogy a sok smink nemhogy takar, hanem egyenesen kiemeli azt, amit pontosan eltakarni szeretnénk. Az erős rúzs helyett gondolkodjunk sokkal természetesebb színekben.

A szempillaspirállal csak óvatosan, lazán bájunk, nem kell vastagon, mert nevetségessé válhatunk. Ugyanilyen szerényen bánjunk a pirosítóval is.

Bőrápolás

Ha ezelőtt nem is tartozott a napi rutinhoz a bőrápolás, szokjunk hozzá, hogy negyven felett be kell építeni az életünkbe. A smink eltávolítása minden életkorban nagyon fontos, de az ápoló pakolás, krémek használatával sokat lehet korrigálni.

 

Körmök

Általános divattá vált a szép műköröm és negyven felett is mutatós, de csak akkor, ha nem nevetséges hosszú karmokra vágyunk és nem a sötétben is világító színekkel. Az egyszerű sokkal több és mutatósabb is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)