Jump to content

Zöldülő szépség

2021. 06. 03. 19:00

Ahogy kezdjük a saját bőrünkön is tapasztalni a klímaváltozás negatívumait, úgy kezdünk el egyre tudatosabbá válni a környezetkímélő megoldások terén. Magánemberként is sokat tehetünk az ügy érdekében.

A divatiparban már megkezdődött a szemléletváltás és egyre többen álnak át a környezetkímélő, állatvédő oldalra. Ez azt jelenti, hogy termékeik egyikénél sem használnak fel olyan anyagot, amely állati eredetű. A szépségiparban is megkezdődött ez a változás, de más országokban maga a kozmetika is mást jelent.

A skandináv szépségápolás ugyanis teljesen másmilyen, mint amit mondjuk a japánok, vagy az amerikai Kardashian család képvisel. A skandináv szépség a természetességet hangsúlyozza. Ráadásul nem árt, ha a hideg elleni küzdelemben is hatékony segítség.

Annyi bizonyos, hogy a kozmetikumok között is feltűnnek a vegán, állatkísérletet nélkülöző, vegyszer- és színezékmentes termékek, ugyanakkor az ilyen termékek előállításának technológiai lehetőségei erősen korlátozottak a többihez képest. Mára már ez azt jelenti, hogy világszerte keresett termékek a természetes összetevőjű kozmetikumok.

A Mádara például az a márka, amelyik ugyan egy kis réteget céloztak meg a kezdetekben, azóta már 30-nál is több országban jelen vannak bio és természetes kozmetikumaikkal. A kozmetikai cégek számára egyáltalán nem biztos, hogy a természetvédelem a legfontosabb, kétségtelenül alakul az iparág.

A lábnyom mérete

Az egyik legnagyobb problémát a termékek csomagolása jelenti az összetevők mellett. Mostanra már arra is egyre nagyobb figyelem terelődik, hogy a cégek minél kisebb lábnyomot hagyjanak maguk után. A Mádara termékek csomagolásai például olyan újrahasznosított anyagokból készült, amelyeket az óceánból összegyűjtött hulladékok szolgáltatják és szerepel a növényi alapú csomagolás is.

Nemcsak a Mádara törekszik a természetvédelem és a szépségipar összehangolására, hanem a Love Beauty & Planet is ezen dolgozik. Az Ocean Edition elnevezésű új kollekció esetében érdemes tudni, hogy a csomagolás teljes mértékben az óceánból kigyűjtött hulladékból készült. Termékeikkel a szépséget és a természetvédelmet kívánják egyszerre segíteni. Ez azt jelenti, hogy az ázsiai tengerpartokon összegyűjtött szemét adja a termékek flakonját. A csomagolás mellett még a kozmetikumok összetevőinél is a természetességre törekednek, ezért algát használnak és egyéb növényi alapú összetevőket használnak fel a krémek, a samponok, a hajápolók esetében is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)