Jump to content

Kötelezően betartandó szabályok herpesz esetében

2021. 05. 03. 19:00

A legtöbben már megtapasztalták azt a kellemetlenséget, amely eleinte csak viszketéssel, égő érzéssel jelentkezik, majd később már látható jelei is kiütköznek az ajkak környékén. A herpesz fájdalmas és esztétikailag is kifogásolható.

Ezért is igyekszünk a még nem látható tünetek megjelenésekor elcsípni. A herpeszt vírus okozta kellemetlenség. Ha egyszer a Herpes simlex nevezetű vírus megbetegít, az azt is jelenti, hogy az immunrendszer falán rést talált a kór. A szervezetbe egyszer bekerült vírust egy életen át hordozzuk, és csak akkor mutatja meg, hogy mire képes, ha tartósabban stressz hatása alatt vagyunk, ha belázasodunk. A legyengült immunrendszer miatt a test nem képes megvédeni minket, így a vírus kerekedhet felül és megjelenik a herpesz a bőrön vagy a nyálkahártyán.

 

Láthatatlan jelek

A herpesz érkezése lehet váratlan, de sokan már tudják, hogy a viszkető és égő érzés a herpesz megjelenésének előjelei. Éppen ezért a kezelést már ekkor érdemes megkezdeni. Nagyon sokféle, a herpesz látható jeleinek eltüntetésére alkalmas kenőcs létezik és ezeket már akkor használni szükséges, amikor még semmi sem látszik.

Amit tehetünk

Ügyeljünk a megfelelő mennyiségű C-vitamin fogyasztásra. Ez mindenkor szükséges, azonban a vírussal való könnyebb megbirkózásban is segíthet.

Arról már írtunk, hogy többféle, speciálisan a herpesz vírus elleni gyógyszertári termék létezik annak érdekében, hogy a tüneteket eredményesen csökkenteni lehessen. Éppen ezért ne kísérletezzünk otthoni megoldásokkal.

A herpesz vírust még nem tudjuk kiiktatni a szervezetünkből, azonban a tüneteket már a legelején érdemes kezelni, mert ha ezt nem tesszük meg, sokkal csúnyább és fájdalmasabb formában uralkodik el rajtunk a vírus.

A herpesz viszket és fáj, amely arra csábítja az embert, hogy odanyúljon, megvakarja. Azonban ez az, amivel többet árthatunk, mint használunk. A seb vakarásával a további fertőzést okozhatunk magunknak, de maga a herpesz is tovább terjedhet, ugyanis a kis hólyagocskákban lévő folyadék fertőző.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)