Jump to content

Ha a húr helyett az erek pattannak meg

2020. 12. 14. 19:00

Ráadásul mindezt az arcodon teszik meg, akkor bizonyára zavar és el szeretnéd tüntetni. Segítünk, hogy mi segíthet.

A lelkünk tükre a szemünk, de azon túl az arcunk is nagyon árulkodik egészségünkről. Az rosaceában és a couperosában érintettek utálják magukon az apró hajszálerek megjelenését, amelyet szeretnének eltüntetni, hogy más se lássa. Ez a két bőrbetegség főleg a világos bőrű, általában kék szemű nőket érintő kellemetlenség.

Megoldások

A smink csak az egyik megoldás, de ha már ennél maradunk, akkor olajmentes alapozóval érdemes próbálkozni. Az olajos alapozó eltömíti a pólusokat és csak ronthat a helyzeten. A kipirosodott arcbőrre kíméletesebb megoldást jelenthet a gél alapozó. Ha a rosacea vagy couperosa valamelyikében szenvedsz, akkor az alapozó használatát is érdemes átgondolnod. A szivacs ugyanis lehet, hogy jó megoldásnak tűnik, de az ecset még jobb. Sőt, körültekintően kell eljárni azzal is, hogy mennyire tartjuk tisztán. Az érzékeny bőr állapotán sokat lehet rontani akkor, ha azt még további fertőzéssel súlyosbítjuk.

Érdemes próbálkozni természetesebb megoldással is. Az Aloe Vera egy olyan sokrétű gyógynövény, amelyet még erre a bőrproblémára is nagyon jól lehet használni. Az aloé ugyanis nyugtatja a gyulladt bőrt, hidratálja és a nyugtatja is. A hatékonyság fokozása érdekében akár teaként is fogyasztható.

A tél leginkább az az időszak, amikor a gyertyák, a füstölők és az illóolajok előtérbe kerülnek. Talán meg is bújik otthon levendula illóolaj, amely nemcsak illatosíthat, hanem számos szépségipari termék is felhasználja jótékony hatását. A gyulladt, viszkető bőrre enyhülést hozhat a levendulaolaj. Használatával még a fertőzések is kezelhetők. Olívaolaj és levendula illóolaj keverékéből kiváló kezelést készíthetsz magadnak rosaceára vagy couperosára.

Habár most téli időszakban járunk, a napfény még most is érheti a bőrt. Nyáron, amikor százágra süt a nap és a fenti bőrbetegségek valamelyikében szenvedsz, a táskád nyári kötelező darabja legyen a napkrém.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)