Jump to content

Szépség, ami belülről fakad

2020. 03. 13. 19:00

Azt mondják, ne ítélkezz, főleg ne látszat alapján. A Chokito csokoládé reklámszlogenje is eszedbe juthat: ronda és finom.

Életünk során sokat látunk, hallunk, tanulunk, és számos alkalommal rádöbbenhetünk arra, hogy a külsőség nem minden. Saját tapasztalatból tudom leírni, csalódhatunk kellemesen az emberekben annak ellenére, hogy egy egészen másfajta, negatív elképzelésünk volt valakiről. Ennek ellentétjét is átéltem már. Egy külsőleg nagyon dekoratív, elég harsány jelenségű hölgy ismerősöm mindig és minden pillanatban odafigyelt öltözködésére, kiegészítőire, sminkjére. Élt bennem egy kép, hogy a munkahelyén és otthonában is precíz, tiszta, rendezett. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy ebből semmi sem érvényes. Az otthona romokban, igénytelen, a takarítás nemhogy heti szinten, de talán éves szinten sem történt meg. Az volt az érzésem, hogy az a külcsín, amit mutat, mind hazugság. Önmaga és a környezete becsapása is.

Mindenkinek megvan az erénye, mindenki szép valamilyen formában. A nem klasszikus szépséggel bíró nők lelki tisztasága olyan szépséget tud mégis kifelé sugározni, ami megnyerővé teszi. A legtöbb nő szereti megélni nőiességét, és ezért annak megfelelően öltözködik, odafigyel higiéniájára, esztétikumára. Azonban a külsőségek mellett egy nőtől, de úgy általában az emberektől elvárható, hogy magukra és környezetükre is igényesek legyenek.

A hölgyek különösen nagy gondot fordítanak kinézetükre, így a frizura, a manikűr mellett természetesen a legfontosabb, ami öltöztet, az maga a ruha. Egy magára adó nő odafigyel az időjárásra, hiszen az nagyban befolyásolhatja a napi öltözetet. Ahhoz, hogy kényelmes, praktikus, de esztétikus megjelenésű legyen, az időjáráshoz mérve választja ki aznapi szettjét.

Egy magára igényes nő nemcsak megjelenésében igényes, hanem a ruhatára is az, ráadásul még rendezett is. Az igényesen bahajtogatott, felakasztott ruhaneműk nemcsak a rendet mutatja, hanem sokkal átláthatóbb és kevésbé gyűrött darabokat tud elővenni onnan. Még a rendezettség ellenére is lehetnek a ruhák gyűröttek, de sosem indul el anélkül otthonról, hogy át ne vasalná meggyűrődött darabjait.

A cipő ugyan a lábainkon van, és azt gondolnánk, hogy kevés figyelem övezi a lábbeliket, de azt bizonyára észre vennék, ha az esztétikus megjelenés mellett a cipők koszosak lennének. A magára adó nő tehát ügyel cipői tisztaságára.

Az a magára igényes nő, aki emellett édesanya is, bizonyára úgy éli meg a reggeleket, mint ámokfutást. Hogy ezen tompítani lehessen, nemcsak gyermekei számára készítheti ki a másnapi öltözetet, hanem saját magának is. Természetesen ehhez is szükséges naprakésznek lenni a másnapi időjárással is, hogy ehhez igazítva legyen meg másnapra a szett. Az anyukák nők is egyben, ezért, ha nem akarják, hogy magukra ne jusson idő, akkor érdemes korábban kelni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)