Jump to content

A szépség, és ami mögötte van

2019. 07. 05. 19:00

Szépség. Az a kifejezés, amely mindenki számára mást jelent. Szerencsére nem vagyunk egyformák, mások az igényeink, ezért lehetséges, hogy ez a sokféle ember észrevegye és megszeresse egymást.

Mindegyikőnknek megvannak a saját igényei és annak megfelelően igyekezzük megtalálni a körülöttünk lévő szépséget. Minden ember egyedi és utánozhatatlan, de míg egyesek a klasszikus szép fogalmát is megtestesítik, mások máshogy lehetnek szépek.

Sokat foglalkozunk a külsőnkkel, mert fontos, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, arról nem is beszélve, hogy másoknak is meg akarunk felelni. A fiatalságért és az egészségért az egészséges életmóddal tehetünk, de egyéb módszereket is használunk. Például odafigyelünk arra, hogy kellő folyadékpótlásban részesítsük szervezetünket. A víz nagyon fontos minden szervünk számára, de van egy határ, amit be kell tartani, mert különben felfúvódáshoz vezet, valamint a vesét is túlzott munkára fogja.

Az arcbőrünk kritikus területe lehet a testünknek, hiszen az mindig szem előtt van. Nézzünk csak szét egy drogériában, hányféle terméket lehet az arcra kenni. Nappali, éjszakai krém, szemkörnyék ápoló, és ezek ápolására többféle márka kínálja „csodaszereit”. Bőszen kenjük az arcunkat, hogy a ráncok mennyiségét és mélységét ezzel az otthoni megoldással is enyhíteni tudjuk. A száraz bőr nemcsak viszket és nem szép látvány, hanem sokan úgy vélik, hogy minden ráncok okozója. A száraz bőr valójában csak vízhiányos, amelyen hidratáló krémmel segíthetünk. Eddig azonban el sem kellene jutni, ugyanis fényvédő krém használatával megelőzhető lenne. De minek fényvédő krém, ha nem is süt a nap? Jogos felvetés, ám a bőrt akkor is szárítja a nap sugara, ha közénk felhők állnak. A felhőkön keresztül is átjut ugyanis a napsugár, amely ugyanúgy dehidratálja a bőrünket.

Az arcbőrnél maradva, a pattanások leszárításában sokat segíthet a napfény, ám a tartósan arcunkat érő napfény károsítja az egészséges sejteket is.

Az arcunk jól látható, így természetes, hogy odafigyelünk arra, de a hajunk ugyancsak a fejünk éke, ezért különösen nagy figyelmet érdemel, és sokan meg is tesznek azért mindent, hogy ápolt és szép haja legyen. A töredezett hajvéget igyekszünk kerülni, ezért különböző termékeket használunk annak elkerülése érdekében. A töredezett hajvég megelőzése a lényeg, ugyanis, ha már töredezett a hajvég, azon semmi nem segíthet csak egy jó fodrász, aki jó frizurát készít hajvágással.

Egyediek vagyunk, teljesen egyedi génkészlettel, éppen ezért az arcbőr pólusainak nagysága is eleve adott. Azok méretén csak optikailag lehet csökkenteni, de valóban nagyobbnak tűnhetnek, ha baktériumok telepednek meg a kis bőrkráterekben, netalán elhalt hámsejt marad benne.

Egyre inkább visszanyúlunk a természetből vett hatóanyagokért. Akár saját kezűleg is készíthetünk teákat azért, hogy elfogyasszuk, hogy gőzöljünk, hogy fürdőzzünk benne, és a szappanok is jó szolgálatot tehetnek. Azért, mert valami természetes anyagokból készül, még lehet, hogy allergiás reakciót vált ki nálunk. A természetes a legjobb, de a természet hatóanyagait sem hibáztathatjuk azért, hogy allergiásak vagyunk valamire. Azokat kerülni érdemes.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)