Jump to content

Készíts otthon saját fogyivizet

2016. 06. 10. 17:00

Közeledik a fürdőruha szezonja, de ha még nem is dobtuk le idén a ruháinkat, az biztos, hogy lengébbre cseréltük, hiszen beköszöntött a melegebb idő. A hosszú nadrágokat felváltják a szoknyák, a ruhák, a háromnegyedes és rövidnadrágok. Még nincs késő egy kis fogyáshoz.

Amerikából indult hódító útjára egy csodavízként emlegetett készítmény, amelyet egy táplálkozástudományi szakember hozott létre. A gyógyvíz, vagy fogyasztóvíz nemcsak Amerikában, de a németek körében is hódítani kezdett. Nem is csoda, hiszen egy felmérés szerint minden második német lakos diétázik, vagy fogyókúrázik. Az elérni kívánt alakhoz és súlyhoz nagyon sokan használják az amerikai fogyókúrás vizet, amely tartalmaz citromot, uborkát, gyömbért és mentalevelet.

A szervezetünk jelzéseit hajlamosak vagyunk félreérteni. Olykor a szomjúságot is éhségként éljük meg. Aki fogyni szeretne, és odafigyel táplálkozására, azok számára alapból ajánlott sok folyadékot fogyasztani. Amikor az éhségérzet jelentkezik, érdemes meginni egy pohár vizet, hátha csak a szervezetünk így jelzi szomjúságát. A víz tehát csökkenti az éhségérzetet, kitakarítja a salakanyagokat és még zsírt is éget. A víz mellett megtalálható a csodaitalban a gyömbér is, amely serkenti a gyomor- és bélműködést, erősíti a gyomrot. Javítja az étvágyat és az emésztést, emellett pedig természetes görcsoldó és fájdalomcsillapító hatása miatt is kedvelik. Ezen túl, gyulladáscsökkentő hatása miatt még reumatikus panaszok és ízületi gyulladás ellen is kiváló. Az uborka szabályozza az anyagcserét, vizelethajtó hatású, erősíti az immunrendszert és a gyomor nyálkahártyáját. A citrom pedig nagyon jó hatással van az emésztésre, a vérkeringésre, és méregtelenít is. A mentelevél csillapítja az éhséget, gyorsítja az anyagcserét.

Nos, mindegyik alapanyag az egészségünket szolgálja, így ezek kombinációjával biztosan nem árthatunk szervezetünknek. Éppen ezért otthon is elkészítheted magadnak a saját fogyasztó italodat. A fontos, hogy friss alapanyagokból állítsd össze. Vagyis szükséged lesz nagyjából 3 centiméteres gyömbérre, amit megpucolsz és felvágsz. Egy közepes méretű uborka és citrom, amelyeket vékonyra felszelsz. A mentalevél akár el is hagyható, de ha beszereztél, akkor egy tucat levélre lesz szükséged. A megmosott uborkát, citromot szeld vékonyra, tedd egy edénybe, amelybe két liter vizet engedsz. Add hozzá a gyömbért és a mentaleveleket. Hagyd az alapanyagokat állni egy éjszaka a hűtőben, másnap pedig fogyasztható. Napi négyszeri fogyasztás a saját készítésű egészséges italból, amely hűsít, fogyaszt és méregtelenít. 

(Forrás: happyhealing.com, realityofyou.com/képek)