Jump to content

Körömgomba eltávolítási alternatívák

2016. 03. 02. 19:00

Amilyen gyorsan elkaphatjuk a körömgombát, annyira alattomos és annyira nehéz megszabadulni tőle. Hónapokba telik, mire gombamentesnek mondhatjuk magunkat.

Mint sok, nem olyan veszélyes betegséget elsőként otthoni körülmények között igyekszünk gyógykezelni. Legalábbis ez a jellemző. A körömgomba amúgy sem egy olyan dolog, amellyel szívesen hivalkodunk bárhol is, úgyhogy ha felfedeztük a fertőzést, akkor azonnal támadásba lendülhetünk. Minél hamarabb, annál jobb, ugyanis addig, amíg el nem terjed túlságosan, még kordában lehet tartani. Más esetben azonban elképzelhető, hogy gyógyszeres kezelést kell bevetni, vagy ami még drasztikusabb, akár a fertőzött köröm eltávolítása szükséges.

Tételezzük fel, hogy a gombafertőzést még idejében felfedezted, akkor azonnal megkezdheted annak eltüntetését is. Számos termék megtalálható drogériákban és gyógyszertárakban is, amelyek kikezelhetik a fertőzést, ám a drága készítmények ellenére is, ez egy hosszabb folyamat. Még így is eltelhetnek hetek és hónapok, hogy újból egészséges körünk legyen.

Hazánkban népbetegség a köröm elgombásodása. Az ápolt és szép kéz érdekében járunk manikűröztetni, ezért követjük a műköröm trendeket is, hogy minél elegánsabb, divatosabb és szebbek legyenek ujjaink, pedig a műköröm a gombásodás egyik melegágya. A gomba nem csak azoknak a körmén telepszik meg, akik elhanyagoltak, ápolatlanok, lényegében ehhez nincs is sok köze az ápoltságnak. Egy sérülés, egy körömvágás, egy szoros cipő, az uszodahasználat elég ahhoz, hogy a megsérült körömfelület szabad utat engedjen a gombának. Még a manikűrözés is épp ebben segíthet.

A körömgomba eltávolítása nagy türelemjáték. Ha a drága készítménnyel is akár hónapokig tarthat a körömgombától való megszabadulás, akkor miért nem próbálnánk meg a sokkal olcsóbb megoldással?

Legtöbbünk számára – főleg, ahol gyermek is van a családban – ismert a sebkörnyéket fertőtlenítő szer, a Betadine. Mivel fertőtlenítőszer, így a gomba kezelésébe is besegíthet. Hígítva, de akár töményen is alkalmazhatjuk, de azt érdemes tudni, hogy ahogy a bőrfelszínen is nyomot hagy maga után, azaz elszínezi, úgy érvényes ez a körömre is. Egyáltalán nem a gomba kiiktatására lett ez a termék kifejlesztve, de ha naponta egyszer lekezeljük vele az érintett felület, megszabadulhatunk a nem kívánt betolakodóktól.

Ennél is általánosabb hatóanyagok kombinációjával vehetjük fel a küzdelmet a gombásodással, amely ráadásul egy konyhából sem hiányozhat, ez pedig nem más, mint a fokhagyma és az ecet együttese. Egy gerezd zúzott fokhagyma és hozzá némi ecet elegyével napi kétszer kell lekezelni a felületet. Ha igazán jót akarsz és gyorsabban meg akarsz szabadulni a gombától, akkor heti egyszer végy ecetes, vízzel hígított lábfürdőt, amelybe szintén kerülhet egy gerezd fokhagyma.

(Forrás: beautyfyme.com/kép)