Jump to content

Ajtónálló ünnepi dekorációk

2015. 12. 13. 17:00

Arra nagyon odafigyelünk, hogy otthonunkba beköltözzön a karácsonyi hangulat. A magunk készítette, vagy az üzletben megvásárolt dekorációkkal csillogást, ünnepélyességet tudunk varázsolni lakásunkba. És kívül?

Amerikai, karácsonyi témájú filmekben azt lehet látni, hogy a kültéri megvilágítás dominál. A szomszédok azért vetekednek, hogy kinek pompásabb a házán a díszkivilágítás. A már-már giccsparádévá váló külcsín többségünknek egyáltalán nem vágya. Valamit azért mégis lehet tenni a ház külsejével, hogy az ünnepi hangulatot sugallja. Sokszor nem is kell nagy dogokra gondolni, ráadásul számos természetes anyagot, a háznál is megtalálható kellékből szépet lehet kreálni.

Most nagyon úgy tűnik, hogy nem lesz fehér karácsonyunk, a szánkóra mégis szükségünk lehet. Habár egyáltalán nem a hagyományos módon, amikor a gyermekeket húzzuk a hófehér havon. Annyi a dolgod, hogy a használaton kívüli szánkót támaszd a bejárati ajtó mellé, ezzel persze még nem vagy kész. Ötleted, fantáziád és alapanyagaid teszik egyedivé és ünnepivé a bejáratot. Feldíszítheted a szánt fenyőgallyakkal, gömbdíszekkel, tobozokkal, szalagokkal. Néhány piros bogyó, alma igazán jól mutat a karácsonyi szánon.

A bogyós termésű ágakat csak vázába kell helyezned és az ajtó mellé, szélvédettebb helyre kell állítani. Szemet gyönyörködtető a szürke időben ez az élettel és élénk színekkel teli csokor.
Ugyanilyen bogyós termésű ágakat úgy is a vázába teheted, hogy azt is kicsit feldobod. Ehhez szükséged lesz egy átlátszó, üvegfalú vázára. Töltsd fel tobozzal, fenyőággal, az aljára tegyél kavicsokat a stabil állás érdekében. Végül helyezd bele az ágakat, és már kész is a vendégfogadó dekoráció.
Az otthonunkban lévő kisebb és nagyobb ásványvizes palackokat is felhasználhatod külső dekorációként. A nagyobb és a kisebb flakont is felezd meg keresztben. A kisebb méretűt rakd a nagyobba, hogy stabilan álljon a váza, tegyél a kisebbe némi követ, így az nem fog úszkálni, stabil tartást biztosít. A két flakon közé tölts bogyókat, majd öntsd fel vízzel. Várd meg, hogy megfagyjon, aztán megint jöhet egy ugyanilyen réteg. A közepébe helyezz egy gyertyát, amelyet este meggyújthatsz. Látványos, természetes, szolid, szép.

Egy fa tálkában, vagy kosárban kihelyezett színes gömbdíszek, tobozok és egy mécses, igazán hangulatos. Egy vesszőkosár is ugyanilyen hangulattal szolgálhat, azt is rakj tele szépségekkel és egy mécsessel.
Csak a kreativitásod és az ötleted szab határokat. Lepd meg a hozzád érkezőket!

(Kép forrása: alliantathome.com)