Jump to content

Vendégfogadó ajtódíszek

2015. 12. 02. 16:00

Elérkezett a december. Az emberek pihenésre, együttlétre vágynak. Ilyenkor már a legtöbbünkben mocorog az ünnepi hangulat. Zsigereinkben érezzük, hogy közeledik a szeretet ünnepe. Nemcsak az ajándékok beszerzése kezdődött meg, hanem az ünnepi díszek beszerzése, elkészítése is.

Az adventi koszorún már túl vagyunk, hiszen egy gyertyát meg is gyújtottunk azon. Jöhet a következő, amelyet megvalósítunk. Kreatív megoldásokkal karácsonyi dekorációba lehet öltöztetni otthonunkat, ám az első, amelyet mi magunk és az érkező vendégek is látnak, az a bejárati ajtó. Ezért jelentősége van a karácsonyi ajtódíszeknek is.

Sokan őrizgetjük a különböző alkalmakra kapott ajándékok díszcsomagolását, mondván, jó lesz az még valamikor. És tényleg. Nem kell más csak egy kartonlapból kivágott karika, amelyre felragaszthatjuk az apró díszmasnikat. Ha még sincs otthon, akkor a beszerzése sem kerül nagy összegbe, vagyis igazán olcsó kivitelezésű ajtódíszt kreálhatunk.

A pompon mostanában hódít. Szőnyeget is lehet belőle készíteni, de mi most pomponból készült ajtódíszben gondolkodunk. Akár maradék fonálból is készítheted a pomponokat, de ha be kell szerezned a fonalat, akkor sem nagyon a pénztárca mélyére nyúlni egy ilyen dísz elkészítéséhez. A kívánt színekből készíthetsz egyszínű, de akár többszínű pamacsokat, annyit, amekkora ajtódíszt szeretnél. Gyermekekkel közösen készíteni a pomponokat, az az igazán jó móka. Ha elkészültek, akkor egy hungarocell koszorúra kell ragasztani azokat. Készíthettek kisebb, nagyobb pomponokat, díszíthetitek masnival.

Minden évben új színekben pompázik a karácsonyfátok? Akkor biztosan vannak megunt gömbdíszeid, amelyet nem kell félretenned, kidobnod, hanem ajtódíszhez is felhasználhatod. Ahhoz, hogy ez a dísz szépen nézzen ki, sok gömböt kell felragasztani, ezért érdemes kisebb koszorúalapot beszerezni, amely lehet hungarocell is. A gömbök akasztós részét, a kampót el kell távolítani, majd ragasztópisztollyal rögzíteni kell azokat. Lehetnek a díszek egyszínűek, sokszínűek, kisebb és nagyobb méretűek vegyesen.

A toboz is lehet ajtódísz kelléke. Arany vagy ezüstszínű festékkel egyenként le lehet fújni azokat, de hatásos és aktuális lehet, ha műhóval fújjuk le a tobozokat és úgy ragasztjuk fel a koszorúalapra. Szorosan egymás mellé helyezzük el tobozainkat és örökzöldeket is tűzdelhetünk közéjük.

A szárított narancs és citromkarikákból készült ajtódísz igazán színt és illatot ad az érkezőknek. A gyümölcsöket vékonyabb karikákra kell szelni, szárítani szükséges. A kiszáradt karikákat kell a hungarocell koszorúra rögzíteni. De hogy az ételeknél maradjunk, akár pattogatott kukoricaszemeket cérnára felfűzve és a koszorúra feltekerve szuper dísz összehozható. A fűzésbe bevonható az egész család. Ha pillacukrokat tűzdelünk a koszorúalapba nagy, színes fejű gombostűvel, ismét csodás ajtódíszt kaphatunk.

(Kép forrása: tabletalk.safeway.ca)