Jump to content

Őszi körömtrend

2015. 10. 17. 16:00

Műkörömmel él, dolgozik és tanul nagyon sok hölgy Magyarországon, de világszerte hódít a különböző nagyságú, formájú, mintájú és anyagú műköröm. Ami régen luxusnak számított, az már a fiatal lányok életébe is begyűrűzött.

Mint mindenben, úgy van változás a körmök világában is. Új formák, új stílusok, új technikák. Az ősz is meghozta magával az új körömtrendet. Hogy milyen is az? Lássuk!

Az ősszel együtt a harsány nyári színek már nem igazán lesznek használatosak, ugyanis az ilyenkor szokásos és tipikus őszi színek dominálnak, úgymint a narancs, a vörös, a barna, a szürke, vagyis a sötétebb színek és ezeknek világosabb, sötétebb árnyalatai. Olyan színessé tehetjük körmeinket, akárcsak az őszülő természet.

Habár mindig valamilyen körömforma van főszerepben, azért nem feltétlenül áll jól mindenkinek. Éppen ezért az ujjak és a körmök figyelembevételével kell a hozzáértőnek meghatároznia, hogy melyik stílus illik az egyedi adottságokhoz. A körmök hossza viszont egyezni fog, bármilyen stílusú is lesz a körmöd, ugyanis az őszi trend szerint a műkörmök hossza alig hosszabb, mint az ujjbegy. A műköröm viselése nem feltétlenül jár azzal, hogy hosszú is. Vannak olyanok, akik az ápoltság hatása miatt kedvelik a műkörmöt és a szakember általi festést, díszítést kedvelik, de kimondottan irtóznak a hosszú karmoktól, mert a hétköznapokban nem boldogulnak azokkal. A rövid műköröm sem okoz gondot, csak a felület kisebb, amit díszíteni lehet.
A negatív tér körmöknél az a lényeg, hogy a köröm nagy része színtelen, csak egyes területek vannak festve. A világos alapon használt geometriai, sötétebb színű minták igazán kontrasztossá teszik a körmöket.
Az elmosott mintáknál igazából csak a műkörmös szakember fantáziája szab határt. Vagy a sajátunk? Mert akár mi magunk is elkészíthetjük, hiszen nagy tudást ez nem igényel. A színek összhatása a lényeg, amelyeket gombostű hegyével összekeverhetsz, áthúzhatsz, máris keveredik a két szín, miközben különleges alakzatokká formálódnak.
Idén ősszel divat lesz a matt is, ám nem kell unalmasnak lennie, ugyanis feldobhatjuk csillogással, ha némi strasszt használunk. Éppen csak annyit, hogy megcsillanjon.
A francia manikűr is divatos, csakhogy nem a megszokott egyenes vonallal, és nem is a hagyományos színekkel kombinálva. Festhetünk a körmökre hullámos vonalakat, stílusos és egyben divatos, ha fekete-bordó, vagy fekete-lila kombinációban kerül felfestésre a modern francia manikűr.
Aki nem szereti a körmein sem a feltűnést, az használhat a bőrtónusához passzoló árnyalatú körömlakkot. Most kimondottan trendinek számít.
Az ősz nem egyenrangú a szürkeséggel, igenis lehet élénk és őrült. Ilyenkor mégiscsak megjelenhetnek a nyáron használt színek, igaz csak mértékkel.

Elmondható, hogy az őszi körömdivat sem unalmas, sőt még a lakkokon kívül ékszerekkel is meg lehet bolondítani ujjainkat.

(Kép forrása: harpersbazaar.com)