Jump to content

Könnyű, nyári arcpakolások

2015. 08. 07. 10:00

Minden évszakban oda kell figyelnünk a bőrünkre, de nyáron még az erős napsugárzásnak és az izzadásnak pluszban ki van téve. Bár lengén öltözünk nyaranta, de talán az arcunk van kitéve leginkább a nap sugarainak. Érdemes megóvni. Az a jó az egészben, hogy még csak drága kenceficék sem szükségesek ehhez. Lehet a spájz és a hűtő tartalmaz olyan hatékony anyagokat, amelyeket összekutyulva élénkítő, feszesítő, gyulladáscsökkentő bőrszépítő masszát készíthetsz.

Ha még sincs pakoláshoz alapanyagod otthon, akkor sem megvalósíthatatlan projektre nevezel be, hiszen uborka még a legkisebb sarki boltban is megtalálható. Ez a növény szinte csak víz, amely tartalmaz magnéziumot, vasat, foszfort, jódot, A-, B1-, B2- és B6 vitamint, kaliumot és kálciumot is. Nincs is jobb a vízhiányos bőrre, mint az uborkapakolás. Végy egy kígyóuborkát, a felét reszeld le és keverj hozzá 3 evőkanálnyi tejszínt. Miután megtisztítottad az arcbőrödet, kend fel a pakolást és negyed órán át tartsd is rajta, végül öblítsd le. Tejszín nélkül is kiváló.

Ha kígyóuborka nincs is, de görögdinnye már csak van a közeledben?! Nem csak a gyomrot tölteni érdemes ezzel a lédús gyümölccsel, hanem mézzel keverve szintén jót tesz a vízhiányos bőrnek. A görögdinnye kalciumban, nátriumban, vasban, foszforban gazdag, és víztartalma miatt még frissíti, hidratálja a meggyötört arcbőrt. Pépesíteni kell a kimagozott, egy szeletnyi görögdinnyét, amihez keverj hozzá két evőkanál mézet. Voilá, kedvedre hidratálhatod arcodat.

Tojás biztosan van otthon, mert szinte minden ételünkhöz szükséges hozzávaló. Vitaminokkal teli, tartalmaz ásványi anyagokat és nyomelemeket. Ha zsíros a bőröd, akkor a fehérjét kel felkenned a megtisztított bőrödre, ha pedig száraz bőrű vagy, akkor a sárgáját. Hagyd megszáradni az arcodon, majd langyos vízzel távolítsd el.

Kipirosodott bőrre kiváló a sárgadinnyés maszk. Turmixold össze, vagy csak villával nyomkodd apróra és már mázolhatod is vele az arcodat. Tíz perc után mosd le. Megnyugtatja a gyulladt bőrt, tonizál és még frissít is.

A tizenéveseknek még nincs szükségük természetes ránctalanítóra. A napfény erre a természetes folyamatra rásegít, de helyrehozhatjuk, ha néhány szilvát kimagozunk, turmixolunk és hozzá tojásfehérjét öntünk. Ezt a masszát vigyük fel az arcra, és amikor már húzódik a bőr, le lehet mosni. A szilva kiváló ránctalanító.

(Kép forrása: femalevenue.com)