Jump to content

Tavasszal viselj természetes sminket!

2015. 02. 27. 20:46

Lassan közeledik a tavasz, itt az idő, hogy finom, természetes sminkkel köszöntsd ezt a szép évszakot. Elmondjuk a legalapvetőbb tippeket, hogyan sminkeld magad úgy, mintha nem is viselnél sminket.

A sminktelen smink alapja a természetesség. Kevés termék, kevés szín, nem hangsúlyos szemek, mégis kihozza belőled a legjobbat.

1. Hidratáld az arcodat krémmel, lehetőleg olyannal, amiben fényvédő is van (SPF).

2. A természetes hatás érdekében ne alapozót használj, hanem BB vagy CC krémet, mely kiegyenlíti a bőrtónusodat, eltünteti az apróbb bőrhibákat, pirosodást és a pattanásokat, de nem fogsz úgy kinézni, mint akin vakolat van.

3. Adj egy kevés színt az arcodnak némi bronzosítóval: gynegéden színezd az arccsontodat, az állkapcsoldat és a homlokod felső részét. Ne kontúrozz erősen, csak legyen egy kis melegség és szín az arcodon. Használhatsz highlightert is ugyanebből az okból.

4. Rajzold meg a szemöldöket, töltsd ki szemöldök ceruzával vagy festékkel, hogy természetes, de telt formája és hatása legyen.

5. A szemedet nagyon egyszerűen fesd ki. Gyengéden púderzed be, hogy matt hatású legyen és tartósabb legyen a festék. Egy satírozó ecsettel nyúlj akár a bronzosítódba vagy egy matt barna szemhéjfestékbe és satírozd el a szemhéjzugodban. Aztán ujjadra tegyél egy kevés kicsit világosabb árnyalatot és helyezd a szemhéjad közepére, hogy ettől világosabb, élettel telibb legyen szemed. Ne húzd ki a szemedet, csak definiáld a felső szemvonaladat, majd használj szempillaspirált.

6. Ajkaidra természetes, nude árnyalatú, vagy a szád színéhez legközelebb álló színezett balzsamot vagy rúzst tegyél, esetleg használj semleges színű ajakkontúr ceruzát.

 

(Fotó: Teni Panosian)