1. Zöldségek
- megengedett zöldségek: friss, szezonális zöldségek, mint például kelkáposzta, spenót, édesburgonya, karfiol, brokkoli, vörös és fehérkáposzta, paprika, avokádó, gomba, paradicsom, retek, uborka
- elkerülendő zöldségek: burgonya és kukorica a gluténtartalom miatt
2. Állati eredetű élelmiszerek
- megengedett: tanyasi csirke és tojás, fűvel táplált marha, tanyasi malac, sertés, tengeri halak
- elkerülendő: mesterséges úton táplált állatok húsa, illetve bármi, ami hormonokkal, nitrátokkal vagy antibiotikumokkal kezelt
3. Egészséges főző zsírok
- megengedett: kókuszolaj, kókusz zsír, olívaolaj, ghee vaj
- elkerülendő: margarin, olajok
4. Ízesítők
- megengedett: hús- vagy zöldségleves alap, gluténmentes Dijoni mustár, kókusztej, szárított és friss fűszernövények, mandula- vagy kókuszliszt, méz
- elkerülendő: tejtermékek, minden, amiben hozzáadott cukor vagy egyéb vegyszer van, finomított cukor
5. Nassolnivalók
- megengedett: szárított gyümölcsök, olajos magvak, natúr mogyoróvaj
- elkerülendő: előregyártott nassolnivalók (csipszek, rágcsálnivalók), minden olyan élelmiszer, amelynek összetevőiben van olyan szó, amit nem tudsz elsőre kiolvasni... :)
6. Gyümölcsök
- megengedett: tulajdonképpen minden gyümölcs
- néha megengedett: magasabb cukortartalmú gyümölcsök, mint például banán, szőlő, narancs, mandarin
(Fotók: popsugar)