Jump to content

10 fiatalító tipp, amit még nem próbáltál

2015. 02. 10. 13:19

Szemránckrém, arcfelvarrás, smink és fiatalos életvitel? Lehet, hogy ezek ideig óráig megőrzik fiatalságodat, ám akadnak ennél egyszerűbb és hatásos lépések, melyek segíthetnek abban, hogy sokáig fiatal maradj!

1. Viselj napszemüveget
És nem csak azért, mert eltakarja a szem környéki ráncokat és menő, hanem azért is, mert a káros UV-sugarakat megfelelő módon megszűrő szemüveg segít megőrizni szemed fiatalos csillogását. A káros sugarak öregítik a bőrt ott is, ahol a legelőször lehet felfedezni az idő nyomait, így ajánlatos minden nap védeni ezt a környéket!

2. Ne igyál színezett folyadékot
A sok tea, kávé, cukros üdítőital és vörösbor hosszútávon sárgíthatja fogaidat, mely öregíti az arc komplexumot. Igyál kevesebb ilyen folyadékot, vagy fehérítsd fogaidat rendszeres időközönként!

3. Ne dohányozz
A cigaretta minden szempontból elszívja fiatalságot belőled. Bőrödből, fogaidból, tüdődből, hajadból, egészségedből. Ugye ezt nem kell magyaráznunk?

4. Zuhanyozz kevesebbet
Nem kevesebbszer, csak rövidebb ideig. A hosszú, forró zuhanyok kétségtelenül kellemesek, ám iszonyatosan szárítják a bőrt. A vízhiányos bőr pedig hiába tiszta, hamarabb aszalódik el...

5. Engedd le a hajad
A hosszú haj nem csak fiatalossá tesz, de hajkoronádnak is egészségesebb. A minden nap lófarokba kötött haj olyan nyomással bír hajhagymáidra, mely felgyorsítja a hajritkulás folyamatát.

6. Nézz fel
Bőrgyógyászok bizonyították, hogy a mai kor egyik betegsége az úgynevezett tech-toka. A telefon folyamatos bámulása miatt állandóan lefelé nézünk, mely elősegíti a lógó toka kialakulását. A folyamatos képernyőnézegetés amúgy sem egészséges, legalább ne legyen tokád tőle!

7. Kevesebb cukor
A szénhidrát és a cukor nem tesz jót az egészségednek. Amellett, hogy túl sok fogyasztása elhízást okoz, ne felejtsd, hogy a túl sok cukor először a bőrödön fog meglátszani. Azt pedig senki nem akarhatja, aki fiatalos akar maradni!

8. Aludj a hátadon
A háton való alvás szintén észrevétlenül segíthet a fiatalság megőrzésében. Talán nem is gondoltad volna, de a hason alvás során arcodat a párnába fúrod, mely az arcbőr összegyűrödését eredményezheti. A hosszú órákon át gyűrődő arcbőr pedig ráncosodáshoz vezethet.

9. Ha semmi más nem jön össze, aludj
Aludj, aludj, aludj. Ne hanyagold el ezt az élettani szempontból fontos szakaszt! Napi 8 óra, nagyobb kihagyások nélkül meg fog látszani rajtad! Mint ahogy a rendszertelen, gyakori éjszakázásokkal teli, kevés alvásóra is. Csak éppen az nem fog tetszeni!

(Fotó: mattiaviviani)