Jump to content

5 ok, amiért jó amerikainak lenni

2014. 07. 04. 12:13

Ma van július 4.-e vagyis az Amerikai Egyesült Államok nemzeti ünnepe. Erre az alkalomra gyűjtöttük össze a top 5 legjobb okot, hogy tisztelegjünk e nap előtt. Miért is legyenek büszkék az amerikaiak, hogy ők az Egyesült Államokban születtek?

Július 4. Számunkra semmit sem jelent ez a nap. Viszont ha átkelünk az óceánon a legközelebbi kontinensre, akkor ott bizony megállt az élet. Ma munkaszüneti nap van Amerikában. Sokat kutattunk azokra az okokra, hogy miért is annyira jó, hogy a hamburger hazájában élnek egyes emberek. Összesen 5 tényt találtunk, ami elfogadható.

1. Minden amerikai hisz abban, hogy egyszer rocksztár lesz.

Több forrás alapján állítjuk biztosan, hogy ha egy tanár megkérdezi a gyereket, hogy mi akar lenni, ha nagy lesz, akkor a válasz vagy az, hogy híres modell, vagy híres énekes. Lehet, hogy az amerikaiak nagyok (mármint súlyban), de az álmaik is nagyok.

2. Úgy hazudnak, mintha az a munkájuk lenne.

A legtöbb amerikai hazudik, és erre csak akkor jössz rá, ha már több kultúrát megismertél, ahol az emberek örömmel szembesítenek azzal, hogy kövér vagy. Attól függetlenül, hogy ők maguk is tudják, hogy hazudnak, mégis próbálják elhinni, amit hallanak.

3. Extra információosztás

Egy tipikus amerikai még a sarki közértes lánynak is elmeséli élete minden egyes részletét. Hihetetlen, hogy egy eladó mennyi pletykát tud, pedig nem is kérte, hogy elmondják neki. Néha túl közvetlenek is, ami nekünk, európaiaknak, ijesztő lehet.

4. Tudják, hogy kell bulizni.

Általában két arca van egy amerikainak. Van a konzervatív, munkába járós szerelése, és hozzá illő illedelmes modora. A másik arca viszont a parti állat, mikor mindenkivel úgy viselkedik, mintha ezer éve barátok lennének és olyan táncmozdulatokat lejt, amit maximum Beyoncé tud utánozni. Szerencsére ők inkább a házibulik hívei. Nincs más nemzet, akik ennyire ragaszkodnának a házi bulikhoz, függetlenül attól, hogy a szomszédok kihívják a rendőröket vagy nem.

5. Keményen dolgoznak, és keményen játszanak.

Máig hitetlenkedünk, hogy hogyan lehetséges, hogy Amerika egy ennyire gyorsan fejlődő ország. A válasz eléggé evidens. Míg az európaiak esténként mindig isznak, addig az amerikaiak már rég alszanak, hogy reggel már ötkor fent legyenek, hogy munkába menjenek. Náluk nincs olyan, hogy a karrier és család egyensúlyban van. Vagy az előbbi, vagy az utóbbi. Hiába eredményesebbek, mi így is büszkék vagyunk magunkra.

fotók: www.telegraph.co.uk