Jump to content

Újra Cara Delevingne a Vogue UK Januári címlapján

2014. 02. 24. 08:00

A címlap kiválasztása mindig a legérzékenyebb pontja a magazinoknak. Biztos vagyok benne, hogy ezen is hetekig tépelődtek, de lássuk be, minden lyukból Cara Delevingne folyik és már összes arcát megmutatta világnak.

Vagyis elértük azt a pontot, mikor már a Vogue sem kreatív. Hiába lett divatos a sztármodell szemöldöke, már egyáltalán nem kelt bennünk semmi újdonság érzetet.

Lássuk sorban, hol és hogyan járt le a szavatossági ideje a 4 éve felkapott modelllnek:

- A 21 éves szépség 2009-ben kezdett el modellkedni. Első felkérése az ASOS-nál volt, később a Love Magazine címlaplánya lett.
- 2010-ben már egyre komolyabb felkéréseket kapott, mint például a Burberry őszi kollekciójához fotózták.
- 2011-ben márciusban a Vogue és a Numero magazinban is megjelent. A brit Vogue novemberi számának címlapján már Cara fotója díszelgett, továbbá decemberben a W és a török illetve kínai Vogue közölte fotóit.
- 2012 januárjában Cara modellkarrierjének egy csúcspontja volt, hogy a Chanel kifutójára léphetett a Haute Couture szezonban. Az év eleji őszi/téli divatheteken összesen 27 show-n vett részt (Chanel, Burberry, Nina Ricci, Oscar de la Renta, Dolce and Gabbana). - Harper’s Bazaar, Brit Vogue magazinok közölték editorialját.
- A Burberry kampányarca volt és az év brit modelljének választották.
- A models.com szerint az 5. helyen áll a top 50 női modell listán.
- A karrierje nem feneklett meg azóta sem, hiszen a mostani divathéten a Chanel őszi-téli kollekcióját ő zárta Karl Lagerfeld-el karöltve.

Tény, hogy rendkívüli 5 évet tudhat maga mögött, kevesen tudtak ilyen szép karriert befutni. Védjegye lett a retró szemöldök, nincs magazin, amelyik ki meri hagyni a havi összeállításából. Na és pontosan itt lenne az a pont, ahol viszont már nem szabadna címlapra tenni. A divatlapoknak irányt kell mutatniuk, a jövőt, a trendet, az újat, mindazt ami még nincs itt, csak vár ránk. Cara szép, de arca messze nem nyújtja az elvárt újdonságot. Jelenléte a divatiparban megszokott, eladni magazint lehet vele, újat mutatni már nem.

Ettől függetlenül a Vogue biztosan kezdte az évet vele. A fotók nagyon jól sikerültek, a fotósorozatot Alasdair McLellan készítette.
Ez a címlapfotózás a második Cara életében az angliai Vogue számára.

A címlapon fekete szmoking blézert, állat mintás inget és bőrnadrágot visel, mindegyik Saint Laurent by Hedi Slimane-től.

Fotó: www.thecitizensoffashion.com,