Jump to content

Arany és vad: végre újra a régi Alexander McQueen kollekciója!

2014. 02. 23. 08:00

Lehet rajta vitatkozni, de szerintem korunk egyik legtehetségesebb divattervezője Alexander McQueen volt, az elvont ruha kreációjaival és magassarkúkkal együtt, amiben maximum Lady Gaga tud járni.

Voltam olyan szerencsés, hogy nem sokkal halála után 2010-ben, eljutottam a new york-i Metropolitan Múzeum divatkiállítására, ahol mintegy búcsúzásként kiállították a legkülönlegesebb ruháit. Akkor döntöttem el, hogy hivatalosan is ő a legkreatívabb tervező, aki valaha is élt, ruhákat álmodott és keltett életre. Életem legjobb divatbemutatóján voltam, ami több volt mint bemutató vagy kiállítás: a levegőben érezni lehetett a formát bontó, szabályokat feszegtő, már-már hátborzongató és spirituálisan megkapó show-t.

Halála után jobbkeze, a kreatív igazgató Sarah Burton vette át a helyét, azonban szerény meggyőződésem szerint, korántsem olyan kreatív és magával ragadó érzékkel tervezi meg a kollekciókat. Viszont az előző és mostani kampány után örömmel nyugtázom, hogy sikerült a tervezőhöz méltó folytatást produkálnia a divatháznak.

A 2014-es kampányra a divatcég Kate Moss szupermodellt választotta a tavaszi-nyári kollekciójának reklámozására. Köztudott, hogy a tervező múzsája Kate Moss volt, így kitűnő választás. A fotós a híres Steven Klein volt, aki a fotósorozat mellé még egy rövidfilmet is forgatott a modellel. (A videó: http://www.youtube.com/watch?v=EPiDroK1M2o)

A fotókon a modell vad, narancssárga hajjal látható, egy miniatűr mására hasonlító Barbie babával a kezében. Ezenkívül Sarah Burton által tervezett új kiegészítőket is reklámozza, mint például arany karperecek és mintás táskák. Ízig-vérig eredeti, játszik az idegekkel és érzékekkel, amolyan igazán Alexander McQueen nevéhez méltó.

Fotó: www.fashiongonerogue.com