Jump to content

Mosd tisztára az otthonodat!

2021. 04. 12. 19:00

A tavasszal együtt a kerti munkálatok is megkezdődtek, amely azonban nem feltétlenül csak a növényekre koncentrálódik. Találhatunk más feladatot is.

Tavasszal, húsvét előtt általában végzünk egy nagytakarítást. Ezzel készítjük fel az otthonunkat, de talán magunkat is a tavasz fogadására. Ilyenkor sokkal jobban átmozgatjuk bútorainkat, szelektálunk a tárgyaink közül, háttérbe kerülnek a vastag ruháink és előkerülnek a lazábbak. A takarítás is sokkal alaposabb. Lekerülnek a függönyök, hogy alapos fürdőt véve illatosan és tisztán kerüljenek vissza a helyükre. A kertes házban élők jól tudják, hogy a tavaszi munka nem áll meg a házban, hanem kiterjeszkedik a kertbe, a ház köré is. Az ősz és a tél sok helyen maga után hagyott nyomokat, amelyeket most kell letakarítani ahhoz, hogy szép legyen a kertünk.

Egyszeri beruházást igényel egy magasnyomású mosót vásárolni, de minden bizonnyal megtérül a befektetés, ha rájövünk, hogy mennyi mindenre használni tudjuk.

A ház körül futó járda, a garázs előtti placc, a ház előtti járda mind olyan felület, amelyeket az időjárás nem kímél. A tavaszi lemosás nemcsak a sártól, de a levelek és egyéb miatti elszíneződést is képes eltávolítani. A magasnyomású mosó könnyű megoldásként adja magát.

A házhoz vezető lépcsők ugyancsak koszosak, sárosak lehetnek, és azok megtisztításában is segítséget jelent ez az eszköz. Arról nem is beszélve, hogy az apró repedések és a másképp elérhetetlen hajlatok közül is képes eredményesen eltávolítani a lerakódást.

A kültéren használt fa, műanyag vagy csempeburkolat tisztítása nem egyszerű. Többszöri takarítás után is lehetséges, hogy a koszt csak elmázoljuk. A magasnyomású mosó ebben is segítséget jelenthet.

Az ereszben ősszel és télen megragadt leveleket, a tetőről a mohát eredményesen lehet takarítani.

Hatékony tisztítási módszer a kültéri bútorok karbantartására. Habár a medencés időszak még messzebb van, de a medence első és alapos tisztítását már megkaphatja.

Egy magasnyomású mosó beszerzése azért is jó befektetés, mert nagyon sokrétűen felhasználható. Ebben az esetben a járműveink otthoni tisztítása is megoldott. Hozzuk rendbe az otthonunkat ne csak belül, de kívül is!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)