Jump to content

Minikert, a Wabi Kusa

2021. 03. 29. 19:00

Sokan valósították meg azt az álmukat, hogy kisebb vagy nagyobb kerttel rendelkező házba költöztek. A természet közvetlen közelsége megnyugtató, habár munkát is ad bőven.

Most, a koronavírus miatti korlátozások újabb időszakában a bezártság érzése nagyobb nyomással nehezedik ránk. Aki a bezártságot kénytelen kert hiányában tölteni, annak minden kis zöld, növény nagyobb jelentőségű lehet.

Ha kicsi lakásban élsz, de vágy a kertre, akkor neked a mikrokert lehet a megoldás. Ehhez alkalmas lehet egy kisebb akvárium is, de az se aggódjon, akinek nincs akváriuma. Egy nagyobb befőttesüveg is megfelelő lehet a japán mikrokert, a Wabi Kusa megvalósításához. Az az igazán jó üveg, amelynek a szája szélesebb, mert így könnyebb lesz a mini kert berendezése, majd később pedig a növények gondozása.

Az üvegkerted legaljára szórhatsz olyan kavicsot, mint az akváriumba is szoktak. Az apró szemű kavicsok vagy az agyagos ültetőközeg adja a kert legalsó rétegét. Erre kerülhetnek rá a kisebb-nagyobb kövek, uszadékfák. Olyan növényeket válassz a telepítéshez, amilyen adottságú kertet szeretnél. Azok a növények, amelyek szárazföldiek, mocsáriak, nagyobb páraigényűek.

A berendezett apró kertnek fényre van szüksége, így válassz annak megfelelő helyet. Ha nem elégszel meg így a látvánnyal, akkor valamilyen állványon vagy bútordarabon is gondolkodhatsz, ahol helyet kaphat.

Gondozásuk nem igényel túl nagy szakértelmet. Arra kell figyelned, hogy a mocsári, félterráriumi növények gyökerei számára mindig legyen elegendő víz.

Hogyan kell elképzelni és megvalósítani? Ebben segít ez a videó:

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=7C18rcBDsNI)