Jump to content

Az új nappali a terasz lehet

2020. 06. 03. 19:00

Ahogy telnek a hónapok, úgy találjuk magunkat egyre közelebb a nyárhoz. Már júniusban járunk, és egyre nagyobb az igényünk, hogy a szabadban lehessünk. A kertes házban élők ezt könnyedén megtehetik.

A kert azonban még nem feltétlenül csábít ki a szabadba, ha az nem olyan, hogy szívesen tesszük ki a lábunkat. Az igényesen kialakított, jól használható kerti helyiség megfelel arra, hogy a reggeli kávénkat elfogyasszuk, de arra is, hogy vendégeket várjunk közös beszélgetésre, sütés-főzésre.

A koronavírus amúgy is keresztbe tett a nyaralások javának, ami természetesen nem azt jelenti, hogy mindenki marad otthon, de egy hangulatos kert sok lehetőséget tartogat a kikapcsolódásra. Nem véletlenül készülnek hangulatos, de jól kihasználható teraszok. Milyen az?

A legfontosabb az, hogy a teraszunk vonzza a családtagokat, vagyis szeressenek kint lenni. Ne csak akkor, amikor valamilyen családi vagy baráti program van, hanem a szűk család is elfogyaszthatja ott a reggelijét, a vacsoráját. Egy közös esti borozgatás mellett kényelembe tudjuk magunkat helyezni. Kardinális kérdés tehát a terasz ülőhelyeinek megléte. Olyan ülőalkalmatosságokat szükséges elhelyezni a teraszon, amelyek kényelmesek és ott tartják azt, aki egyszer beleül. A megfelelő vastagságú szivacs, vagy párna szükséges ahhoz, hogy akár órákon át kint akarjunk tartózkodni. A hűvösebb estékre akár néhány pléd is eleme lehet a teraszunknak. Ha már kint vagyunk a kertben, akkor az a legcélszerűbb, hogy növényekkel vesszük körbe magunkat. Olyanokkal, amelyek bírjak a napfényt. Körbe lehet ültetni a teraszt árnyékot adó bokrokkal is, amelyek nemcsak hűsítenek, de hangszigetelnek is. Saját igényünkre van bízva, hogy milyen és mennyi dekorációval díszítjük környezetünket.

A kerti bútorok sokfélék lehetnek, de a fekete vagy fehér bútorok mindig nyerők, mert azokat bármivel lehet kombinálni, ráadásul a zöld növények, a terasz padlóval és a színes párnákkal jól passzolnak egymáshoz.

Használjunk fel minél több természetes anyagot a terasz díszítéséhez. Lehet minimalista stílusú, de ránk van bízva, hogy mennyire zsúfoljuk tele díszekkel, használható tárgyakkal.

A terasz nem árt, ha fedett, hogy a nyári tűző napfénytől el tudjunk menekülni. A függöny ugyanúgy véd a napfénytől, és a kellemetlen rovaroktól is, valamint eleganciát áraszt magából és emiatt otthonosabban érezhetjük magunkat.

A kellemes nyári esték hangulatához a fényelemek is hozzájárulhatnak, így a fényfüzérek a hangulatért és természetesen a látási viszonyért is felelősek lehetnek. Ahogyan a gyertyák és a füstölők (akár szúnyogriasztó füstölők) is nagyon jó szolgálatot tehetnek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)