Jump to content

Vidd az otthonodba a Japandit

2020. 05. 14. 19:00

Olyan sok szabadidőt adott a koronavírus, hogy volt időnk elgondolkodni azon, hogyan is szeretnénk felújítani, átrendezni az otthonunkat.

Az idő talán elég volt ahhoz, hogy gondolkodjunk, de lehet, hogy mégsem jutottunk dűlőre, hogy a felújítás milyen mértékű legyen. A lakberendezés terén is hagyatkozhatunk saját ízlésünkre, de ha már újítani szeretnénk és a természetesség jegyében tennénk azt, akkor a Japandi stílus lehet a megfelelő.

A Japandi egy keverék. Fogtáj a japánok esztétikumát és egyszerűségét és összekeverték a skandináv hygge természetközeliségével, nyugalmával. Már olvasni is olyan jó. Otthon arra várunk és vágyunk, hogy nyugalom vegyen körül. A saját kis oázisunk legyen minél zöldebb, színesebb. A Japandi pontosan ezt képviseli.

A színek fontosak az életünkben, hatással vannak ránk, bárhol is legyünk. Otthon lenyugodni, felfrissülni, regenerálódni szeretnénk, ehhez pedig a halvány színek sokkal inkább illenek. A Japandi visszafogott színekkel dolgozik, főleg a földszínek és a pasztellszínek a kedveltek. Bármilyen szín halvány és tompított formája játszhat, de hogy ne legyen unalmas a Japandi sem, így akár olyan sötét színek is játszhatnak, mint a fekete.

Akkor érezzük jól magunkat saját otthonunkban, ha az a kényelmünket szolgálja, vagyis olyan berendezési tárgyak legyenek, amelyek maguk is nyugalmat árasztanak mindamellett, hogy nemcsak szépek, de megfelelően funkcionálnak. A Japandi stílus miatt nem szükséges minden tárgyunkat lecserélni, de ha a természetességet akarjuk otthonunkban látni, akkor a kőből, fából, növényi rostokból készített tárgyakban kell gondolkodni. A bambusz, a rattan a természetességet hirdetik.

A lakberendezői üzletekben megtalálhatók a kisebb, természetes anyagokból készült bútordarabok és az otthoni kiegészítők. A rattannal körbefont tükör könnyű és mégis mutatós darabja lehet az otthonunknak. A rattanos virágtartó, szőnyeg, lámpabúra otthonunk könnyed és természetet idéző darabjai lehetnek.

Mivel lehet a természete bevinni legjobban a lakásba? Természetesen a növényekkel. A Japandi stílus ezt szorgalmazza. Az, aki a virágot szereti, nemcsak rossz ember nem lehet, de energiát és életet is visz az otthoni életterébe. Lehet virágos, vagy zöld növény, a lényeg, hogy mutasson és díszítsen.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)