Jump to content

Újragondolt bögreötletek

2019. 10. 08. 19:00

Korszakát éljük az újrahasznosításnak. Még mindig sok mindent azonnal a szemetesbe rakunk, ha már használhatatlannak ítéljük, de van, aki hobbit csinál abból, hogy régi, megunt tárgyakból újat alkosson.

Minden háztartásban számos olyan eszköz és tárgy található, amelyhez ragaszkodunk, és csak emiatt nem válunk meg tőlük. Egyes darabokat már fel sem tudunk használni, így porosodik, vagy várja, hogy kidobásra kerüljön. Dönthetünk úgy, hogy megpróbálunk bele még életet lehelni.

Nem mindennel valósulhat ez meg, de a bögrékre még akkor is igaz lehet, ha darabjaira törtek. Ha annyira ragaszkodsz ahhoz a bizonyos bögréhez, vagy épp megszállt az alkotási láz, akkor a bögre apró darabkáiból mozaikképet is készíthetsz. Sőt, az unalmas kaspókat is újra lehet gondolni a darabjaira tört bögrével. Nem szűnik meg, csak átalakul.

Hány bögre vagy csésze jár úgy háztartásunkban, hogy a füle letörik? Ugye nem újdonság nálad sem? Fületlenül persze éppúgy alkalmas a tea vagy a kávé elfogyasztására, de ha már nem kívánod funkciójának megfelelően felhasználni, akkor még mindig lehet a bögréből kaspó vagy egyenesen cserép is.

A kisebb csészék apró pozsgásoknak is megfelelő edények lehetnek. Lehet, kedvet kapsz, hogy a többi csészikét is befogd az apró növényeknek? Sőt, fűszernövény, gyógynövény is kerülhet a bögrébe, így a konyhában nevelkedő friss fűszernövények egyből belekerülhetnek az ételeinkbe.

Okostelefonja már szinte mindenkinek van. Rakjuk ide, rakjuk oda az otthonunkban, és ha van is állandó helye, akkor is jó lenne egy tartó, amibe csak belehelyezzük, és nem fekszik a komódon, az ágyon, a polcon, stb. Erre is pontosan alkalmas lehet egy megcsorbult, egy fületlen, ámde mégis szívünknek kedves bögre.

Itt van újra az ősz, és sok madárbarát ilyenkor már bele is kezd a madarak etetésébe. Azon túl, hogy ezzel felelősséget vállalunk a madarak tavaszig történő etetéséről, az sem mindegy, hogy milyen etetőből történik. A csészés, bögrés madáretetőhöz nem árt, ha megvan, és használható füllel rendelkezik, ugyanis azzal fogjuk a fára kihelyezni. Egy rudat, amelyen majd a madárkák egyensúlyoznak az élelemért, úgy tudsz elhelyezni a bögrében, hogy faggyúval töltöd ki a csészét, amelybe hívogató magokat is beleszórhatsz.

Ha pedig már ősz van, készüljünk fel a hideg évszakra és a sötétségre gyertyákkal. Van, aki csak ebben az időszakban gondol a mécsesek, gyertyák használatára, és erre is megfelelő lehet egy bögre. A külsejével – ha meguntunk az eredeti állapotot – bármit kezdhetsz. Kedvedre dekorálhatod. Ez a megoldás más alkalmakra is kiváló lehet akár ajándékként is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)