Jump to content

Hogy már a laboratórium is stílust teremt?

2015. 09. 22. 23:17

Magam részéről rendben, mert vonz mindaz ami, fém, üveg, egyszerű forma és letisztult színvilág. Az mégis meglepő, hogy már nevén is nevezhető a stílus, amely egyszerűen a tudományos kotyvasztás helyszínéről egyenesen az otthonba helyezi át a jellegzetes tárgyakat, eszközöket. Szó szerint. Vagy leutánozva az eredetit.

Használj a labor tárolóeszközeihez és kellékeihez hasonló üvegedényeket a konyhában, a tálalást segítve. Vegyítsd a hagyományos étkészlettel, így a kialakuló kevert hangulat izgalmas lesz, semmint nagyon eltolódna a tiszta laboratóriumi környezet érzete felé.

A kémia és vegyészet tudoraiból azt is kinézzük, hogy a gyakran látott vegyjeleket, adott esetben a periódusos rendszer alapján megjelenítik otthonuk falán. Egyúttal ez a megoldás nagyon figyelmes enteriőrkialakítás, amennyiben gyermekünk e tudományág iránt elkötelezett.

Lám, nem is olyan rossz ez a kialakítás. Elsőre valóban az iskolai kísérletek helyszíne jut eszünkbe, miközben éppen az benne a vonzó, hogy jól átlátható kialakítások, rendszerezés és a tiszta fehér megjelenítése mellett, megtörve az oldószerek és alapanyagok tárolóedényeinek színes üveg világával és a visszafogott kárpit alkalmazásával közel sem érezzük azt, hogy az iskola felső emeletén kavarjuk az olykor veszélyes anyagokat, hanem valódi otthonba tekinthetünk.

Ez a stílus jól összehangolható az ipari-loft elemeivel, észrevétlenül olvadnak egymásba a sokunk számára izgalmas, más szemmel nézve kopottasra használt egykori bútorok, csupasz falak, fémkeretes nyílászárók és adott esetben a vegyszerek tárolását szolgáló üvegedények új funkcióban, vázaként vagy egyszerű dísztárgyként.

Miért ne tehetnénk hasznossá a hozzánk került kémcsöveket? Persze felmerül a kérdés, hogyan tesz szert az ember a kis üvegekre, sokan már a láttán elszörnyülködnek kémia tanulmányaikat visszaidézve, lépjünk inkább túl az ellenérzéseket, a tudományt hagyjuk meg az elkötelezetteknek, mi pedig alkalmazhatjuk speciális vázaként vagy őrölt fűszerekkel tölthetjük meg.

(fotó: hiconsumption.com, tangletree-interiors.co.uk, etsy.com, bloglovin.com, geeksugar.com, instructables.com, anthropologie.com)