Jump to content

Vizezz, csússz és pancsolj!

2023. 07. 09. 19:00

Ha nyár, akkor pancsolás, vizes programok. Nem lehetünk mindig vízpart közelében vagy strandon, de ez nem jelenti azt, hogy otthon ne lehetne remek programokat kitalálni.

A víz nemcsak éltető elemünk, de jó játékszer is lehet. Főleg nyáron. Ha már odabent agyadra mennek a gyerekek, mert annyira unatkoznak, de nincs még felállítva a medence vagy nincs is, akkor sem kell kétségbe esni. A vizes játékok remek lehetőséget nyújtanak a szórakozásra, de emellett észrevétlenül fejlesztenek is.

Lehet, hogy némi káosszal, kosszal jár, ha engeded a vízzel játszani a gyermekeidet, de számos előnnyel járhat:

  • fizikai fejlődést eredményezhet, mert mozgásban tartja a gyerekeket, így erősödhetnek az izmok, javulhat a koordináció, az állóképesség és az egyensúly is,
  • a különböző vizes játékok mozgósítják a képzeletet, a gondolkodást, a logikát, kreativitást,
  • egyedül is szórakoztató lehet bármilyen vizes játék, de még nagyobb élmény, ha többen együtt játszanak, így még a szociális kapcsolatok ápolását is segíti,
  • az együtt játszás segít az érzelmi fejlődésben is.

Térjünk a lényegre, jöhetnek a vizes játékok.

Vásárolhatsz felfújható vízi csúszdát, de akár hosszabb fóliából is kialakítható egy csúszásra alkalmas felület. Annál jobb, minél vizesebb. Tehát folyjék a víz és mehet a csúszkálás.

A vizet csatákra is felhasználhatjátok. Töltsetek meg vízzel vízipisztolyokat vagy lufikat és máris egymásnak feszülhetnek a gyerekek. Egy barátságos és kellemes harccá alakulhat ez a játék.

A kerti slag nemcsak az autómosásra, a növények öntözésére alkalmas. Remek pancsolós szórakozást biztosíthat azzal is, ha a gyerekekre permetezünk vizet. Rendkívüli módon élvezik és akár ügyességi játék is lehet: ki tud elugrani a sugár elől. Aki veszít, az sem vesztes, hiszen a kellemes víz hűti a testet.

Ha már a slagnál tartunk, a zenével együtt alkalmazva vízi limbo lehetőségét kínálja. A játék lényege, hogy a vízsugár alatt átlimbózzon a versenyző. Természetesen a vízsugár mindig egyre lejjebb kerül.

Még ennél is több vizes játékötletért nézd meg az alábbi videót!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)