Jump to content

Ajándékozni öröm, de csak ésszel

2020. 11. 27. 19:00

Ez a karácsony másnak ígérkezik, mint ahogyan az egész év nagyon másképp zajlott, mint az eddigiek.

A korlátozások a mi érdekünkben vannak, de ez rányomja a bélyegét arra, hogy családi, baráti rendezvényeket szervezzünk, vegyünk részt. Ennek értelmében a karácsonyozás is igen szűk körű lesz idén. Legalábbis ez a jelenlegi kilátás.

Az emberek kétféle verziója létezik ebben a helyzetben. Vagy elmegy a kedve az egész karácsonyi készülődéstől, vagy pedig a megszokottnál is nagyobb készülődésbe kezd bele, hogy érzelmi állapotát szinten tartsa, helyre billentse. Bármelyik típust képviseljük, ha gyerkőc van a közelünkben, az ő karácsonyuk a miénk is. Vagyis számukra nagyon fontos, hogy meghitt környezetet varázsoljunk, ajándékot kapjanak.

Legyen ajándék

A karácsony nem az ajándékok nagyságától, értékétől lesz jó vagy nem jó. A gyerekek boldogságához kétségtelenül hozzájárulhat a játék, egy olyan tárgy, amelyre már régóta vágyik. Amint azonban beteljesedik egy álom, a kielégítettség érzése után más után kezd el vágyakozni. Akárcsak egy felnőtt.

 

Minőséget a mennyiség helyett

Arra biztatunk mindenkit, hogy úgy ajándékozzon meg gyerkőcöt, hogy sokkal inkább a minőséget célozza meg. Egyáltalán nem teszünk jót azzal a kicsiknek, ha minden vágyukat és szinte azonnal teljesíteni próbálunk. A kapott ajándék értékét azzal növeljük meg, hogy tartalmas együtt töltött időt is adunk a játék mellé. Figyeljünk igazán oda a gyerekek szavára, beszélgessünk, játsszunk együtt.

A sok és drága játék nem feltétlenül a boldog gyerekkor kulcsa. Sőt, egy vizsgálat szerint a drága játékokra vágyó és azt meg is kapó gyerekek nem boldogabb, mint a szerényebben körülmények között ünneplők.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)