A tudósok arra hívják fel a figyelmet, hogy a rendszeresen elfogyasztott ’gyorskaják’ nem csak a szervezetünket károsítják, de sérülést okozhatnak a DNS-ünkben is. Eszerint azonban a rossz étkezési szokások akár genetikai szinten is átöröklődhetnek a következő generációra.
Az egészségtelen táplákozás megnöveli a rák, a gyulladások, allergiák kialakulásának kockázatát. Ha pedig a gorséttermek gyakori látogatása szokássá válik, akkor az a DNS-ünkben is megjelenik, aminek beláthatatlan következményei lehetnek.
Emellett pedig a gyomor bélflórájának rendszerét is felborítja a temérdek zsíros, cukros fogás, ami szintén hosszú távú egészségügyi bajokkal járhat, legyengíti az immunrendszert és hajlamosabbá tesz az autoimmun-betegségek kialakulására is.
A szakemberek ezért azt javasolják, hogy mindenképpen csökkentsük a cukor- és zsírfogyasztásunkat, és együnk több zöldséget, gyümölcsöt, sovány húst és halat.
Nem csak a magunk, de gyermekeink és unokáink érdekében is.
(Kép: sheknows.com)