Jump to content

Újrahasznosított dobozok

2014. 03. 21. 11:06

Nem tudom, más családokban hogy megy, de én bizonyos dolgokat csak egészen titokban, szigorúan az éj leple alatt dobhatok ki a kukába. Mert ha a gyerekek észreveszik, hogy kihajítottam a kincseket érő vécépapír-gurigát, az alufólia hosszú csövét, vagy a cipősdobozt, kitör a matrózlázadás!

És lehet, hogy végülis nekik van igazuk, hiszen egy kis kreativitással ezekből a holmikból remek játékokat csinálhatunk közösen.

Parkolóház

Ha akad otthon egy nagyobb dobozfedél, seperc alatt remek parkolót kreálhatunk a kisfiúknak! Ha pedig matricákkal az autókat is megjelöljük, játékosan még a számokat is megtaníthatjuk gyermekünknek.

 

(Forrás: inspiredmama)

Bábszínház

Nem is kell hozzá más, csak egy jókora cipősdoboz, egy darabka textil, amiből függönyt készíthetünk, hurkapálca, amire a függönyt felfűzzük és filc, zsírkréta, meg pár guriga színes celluxszalag a színház épületének kidekorálására. Bábokat készíthetünk fa-, vagy műanyag kanalakból, de ha bevállalósabbak vagyunk, kis ujjbábukat is varrhatunk hozzá. A bábszínház elkészítése nem bonyolult, a gyerekekkel közösen klassz délutáni móka!

(Forrás: mycakies)

Repülő

Pompás felhasználási módja a vécépapír-gurigának a repülőgép készítése! Nem kell hozzá más, csak egy darab karton, amiből a szárnyakat és a propellert kivágjuk, papírragasztó és festék.

 

(Forrás: pinkstripeysocks)