Jump to content

Egy kis játék az almával – 19 állati jó ötlet

2013. 09. 17. 10:00

Az alma az a gyümölcs, amit elsők között kóstoltatunk meg a legkisebbekkel, az őszi szezonja alatt pedig számtalan módon az asztalra kerül - leves, pite és egyéb finomságok formájában. Magában is nagyon szerethető, kiváló vitaminforrás, és bármikor jól jöhet, ha ránk tör az éhség. Játékosan tálalva a gyerekeknek is meghozhatjuk hozzá a kedvét.

Egyre több helyen találkozhatunk jópofa, gyerekeknek szánt tálalási ötletekkel. Az ilyen kreatív kompozíciókhoz az alma is tökéletes alap, hiszen kicsi, könnyű faragni, és a legtöbb gyerek szívesen fogyasztja. Mutatunk pár egyszerű ötletet, hogyan tehetjük a legkisebbek elé az ősz egyik nagyszerű kincsét - polipok, csigák, békák, baglyok, rákok és más kedves állatok formájában.

 

Szeletelve csomagolva

Az iskola újra kezdetét vette, amivel egyenesen arányosan megkezdődött a tízórai csomagok napi gyártása is. Ha alma kerül a csomagba, akár fel is szelhetjük a következő módon anélkül, hogy megbarnulna szállítás közben. Ehhez csupán annyit kell tenni, hogy szeljük fel az almát a képen látható módon, majd egy gumival fogjuk össze, és már vihető is az iskolába, kirándulásra…

Fotók: pinterest.com