Jump to content

A tavasz energiát ad vagy földhöz vág?

2024. 02. 21. 19:00

Alig vártad, hogy tavasz legyen és amikor végre bekopogott, akkor mégsem az átütő boldogságot érezted, hanem a letargiát? Szerelmet vártál, de fáradságot kaptál?

Miért van az, hogy a várva várt tavasz inkább a fáradtságot szórja ránk, míg mások látványosan virulnak, ahogy a tavaszi természet is teszi? Több tényezővel is számolni kell, hogy a tavasz miért hozhat szárnyaló jókedvet, életigenlést és mások miért válik levertebbé.

Fény és melegség: a tavasz meghozza a fényt és melegséget, amire vágytunk. A hosszabb nappalt és az enyhe, kellemes időjárás már úgy kell a lelkünknek, mint a kenyér. Energiát ad a napfény és a meleg, ami segíthet a hangulat javításában és az általános jó közérzet kialakulásában.

Újjászületés, megújulás: a nyíló természet az újjászületését és megújulását jelenti. Más lesz az illat, több lesz körülöttünk a szín és a hangok is. Ezek pedig ugyancsak boldogsággal töltenek el. Sőt nekünk is erőt adhat akár az újrakezdéshez, új célok megfogalmazásához.

Szabadban: a szabadba bármikor kimehetünk, bármelyik évszakban, de a hosszú tél után sokkal nagyobb kedvet érzünk erre, ha a szürkeség helyett színesbe borul a táj és a napfény cirógat.

Csakhogy nem minden ilyen rózsaszínű, még akkor sem, ha tavasz van. Van, ami kihat a hangulatunkra, közérzetünkre.

Időjárási ingadozások: a tavasz szeszélyes. Reggel még kimondottan hideget tapasztalhatunk, napközben pedig már rövidujjúban flangálhatunk. Frontok válthatják egymást, esik az eső, ezek mind negatív hatással lehetnek az emberre.

Tavaszi fáradtság: bizony, létező jelenség és sokan tapasztalhatják meg a tavasz minden szépsége mellett azt a fáradtságot, amelyet az időjárás változásai és a napfény hirtelen növekedése okozhat. Kimerültséget, alvászavarokat és csökkent teljesítményt eredményezhet.

Frusztráló változás: a tavaszi megújulás nemcsak a természetben, de sok embernél is jelentkezhet, csakhogy, aki erre nem áll készen, az úgy érezheti, hogy nem teljesít jól, nem tud lépést tartani másokkal, amely okozhat frusztrációt, stresszt.

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)