Jump to content

Fogd fel a lehetőségek tárházának az egyedül töltött karácsonyt

2023. 12. 13. 19:00

Minden hozzáállás kérdése. Az egyedüllétnek is megvan a maga szépsége, ha arra rátalálunk és nem vágyódunk minden áron egy kapcsolat után.

Az egyedül töltött ünnepek nehezek lehetnek, ha úgy állunk hozzájuk. Ha folyton azt siratjuk, hogy még mindig egyedül vagyunk annak ellenére, hogy nagyon vágyunk egy normális párkapcsolatra, akkor a siránkozásra, önmagunk sajnálatára fordítjuk az energiánkat.

Éppen ezért, ha te is ebben a cipőben lépdelsz, akkor ideje megfordítanod a helyzetet és a nézőpontot is. Ahelyett, hogy azon keseregsz, hogy miért vagy még mindig szingli, inkább csinálj valami hasznosat. Olyat, ami a te életedet lendíti előre. Igen, figyelj egy kicsit magadra!

Készíts tervet az ünnepekre. Gondold ki előre, hogy mit szeretnél csinálni az ünnepek alatt. Azt is vedd figyelembe, hogy hol szükséges és szeretnél megjelenni. Így átláthatóbbá válik minden és tudsz tervezni az időddel. A szabad időpontokat viszont használd ki olyanra, amely örömet adna neked.

Vedd körül magad a barátaiddal és a családoddal. Ne félj kifejezni az érzéseidet és beszélni valakivel. Azért arra figyelj, hogy ne legyél túl sok, ám az ilyen beszélgetések felnyithatják az ember szemét vagy épp megnyugvást adnak.

Készülj fel a kényeztetésre: Engedd meg magadnak, hogy kényeztesd magad valamilyen módon. Lehet ez egy jó könyv, egy forró fürdő, vagy akár egy kényelmes otthoni esti wellness program.

Ha van felesleges szabadidőd, de szeretnéd magad hasznosnak érezni, akkor keress olyan személyeket, akik szívesen fogadják a segítségedet. Ha nincs a környezetedben ilyen, akkor jelentkezz önkéntesnek egy közösségi szervezetnél vagy online platformon.

Használd ki az egyedüllétet arra, hogy visszatalálj önmagadhoz vagy egyáltalán, megismerd magad.  Nem kell ehhez tanfolyamra járni. Elegendő, ha olvasol a témával kapcsolatosan.

Ha bánt, hogy nincs párkapcsolatod és még a barátok, család is távol van tőled, akkor hozd őket közelebb magadhoz a technika segítségével.

Teremtsd meg az ünnepi hangulatot az otthonodban akkor is, ha csak magadnak szól. A hangulatot feldobja ez a fajta kényeztetés és sokkal jobban érezheted magad.

Az egyedüllét akkor rossz, ha mindennél jobban vágysz egy társra, de az nem érkezik. Ahelyett, hogy azon rágódsz, mit és mikor rontottál el, miért vagy ilyen elfuserált, koncentrálj arra, hogy ebből a helyzetből a legjobbat hozd ki. Éld meg a karácsonyt egyedül úgy, hogy nem siránkozol, hanem élvezed az.

Ajándékozd meg magad olyannal, amire régebb óta vágytál.

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)