Jump to content

Sétálj ki és csukd be magad mögött a párkapcsolati ajtót

2021. 04. 23. 19:00

Egy jó kapcsolatban is adódhatnak nehézségek, de attól jó, mert működik, mert a közös megoldást keresik, akkor is, ha olykor alább kell az elveinkből adni.

Félreértés ne essék. Nem el kell engedni a saját elveinket, ugyanakkor néha nagyon is fontos, hogy hozzá tudjuk igazítani a párunk véleményéhez, a közös élet rugalmas folytatásához. Egy jól működő párkapcsolatban nincs "ha"… És nincs "csak akkor ha".

Alkalmazkodni szükséges a párunkhoz, mert bármennyire is egy húron pendülünk és zsák a foltját alkotjuk, mégiscsak mindenki külön személyiség, külön gondolatokkal és érzelmekkel, így az időnként a felszínre is bukik. Más azonban egy olyan kapcsolatban élni, amelyik nem emel fel, amely folyton csak az egyik fél alkalmazkodását kívánja meg ahhoz, hogy tartható legyen az állapot. Még ha meg is fogalmazódik valakiben az a gondolat, hogy nincs jó helyen a párja mellett, lehet, hogy mégis nehezen szánja rá magát a szakításra.

Fel- és beismerés

A felismerés már egy jó kiindulási pont ahhoz, hogy valamit változtatni tudjunk az életünkön. Ha érezzük, hogy számunkra a kapcsolat nem kielégítő, az már megalapozhatja a döntésünket. Ha beismerjük ezt magunknak, akkor még közelebb jutunk az elhatározáshoz. 

Értékeink

Amikor azt érezzük, hogy a kapcsolatunk meghanyatlott, akkor egyáltalán nem biztos, hogy a másik fél is ugyanígy érez. A kapcsolat ugyan közös „játék”, azonban ha úgy érezzük, hogy nem vagyunk egyenértékűekként számon tartva.

Értékeljük magunkat olyan nagyra, hogy nem törődünk bele a hanyagolásba. Ennél sokkal jobbak vagyunk és ennek megfelelően többet is érdemlünk.

 

Magánytól való félelem

Nem jó egyedül lenni akkor, ha ez nem vágyott állapot. Egy rossz kapcsolatban élve azonban eljuthatunk arra a szintre, hogy az egyedüllét nem a magánnyal egyenlőt jelentené, hanem már vágyként jelentkezik. Ugyanakkor a haldokló kapcsolatban toporogva is csak pazaroljuk az időnket. Mire is? Magunktól vesszük el a lehetőségeket, az élményeket és a boldogságot.

Lesz olyan…

…aki velünk akar lenni. Aki átértékeli és átszervezi programját azért, hogy egy fontos eseményen mellettünk lehessen. Lesz majd valaki, aki annyira szeretni fog, hogy nem meri kockáztatni azt, hogy elveszítsen.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)