Jump to content

Az öregedés természetessége

2020. 09. 28. 19:00

Az idő telik és a régebbi fotókat nézve lehet megállapítani, hogy mennyit változtunk. Van, hogy ezen elszörnyülködünk.

Közhely, hogy a gyerekeken lehet leginkább észrevenni, hogy milyen gyorsan telik az idő. Nemcsak az anya testén hagy nyomot a terhesség, hanem a szülőkön általában. Még látványosabb ez, ha megjelennek a ráncok az arcon, a bőrön, feltűnik egy-egy ősz hajszál, a férfiak pedig szomorúan tapasztalhatják, hogy ritkulásnak indul a dús hajkorona.

A születés velejárója, hogy folyamatosan öregszünk. Míg gyermekeink esetében az idő múlását fejlődésnek fogjuk fel, addig a saját testünkben inkább a fáradtságot, a ráncot, az őszülő hajat, a megereszkedett bőrt. Nem esik jól szembesülni az egyre mélyülő ráncokkal, azonban van egy jó hírünk: neked sikerült az, ami másoknak nem. Sikerül öregedni. Éppen ezért,

Legyél hálás!

Megint csak közhely, de minden napot köszönj meg. Legyél hálás mindenért. Gazdag vagy, ha van családod, szereteted, egészséged, munkád és hobbid, amiben kiteljesedhetsz. Koronavírus ide vagy oda, mindig ezekre kell gondolnunk, ha elbizonytalanodunk, ha úgy érezzük, hogy az élet megpróbál maga alá nyomni.

Kritikai nézőpont

Teljesen természetes, hogy idővel változik minden. Ebbe pedig a testi változások is beletartoznak. Amíg örömmel tekintünk gyermekeink növekedésére és elfogadással nézzük a körülöttünk lévő idős személyekre, addig magunkkal olyannyira kritikusok tudunk lenni, hogy szinte meggyűlöljük önmagunkat. Meg kell békülnünk azzal, hogy az idő nyomokat hagy rajtunk, de nem kell tétlenül nézni azt. Frizurával, ruhákkal, sportolással karban lehet tartani fizikumunkat, egészségünket.

Mivé akarsz lenni?

Ha nem motiválnak, hanem lehúznak a régi fotóink látványa, akkor tegyük azokat félre. Ha ennyire zavar, hát ne nézegessük. Mindenképp legyenek céljaink. Olyanok, amelyek elérhetők, megvalósíthatók, amire vágyunk. A kicsi cél elérése is siker. Könyveljük is el annak, és ne engedjük meg magunknak azt, hogy céltalanná váljunk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)